/ Фото: Фејсбук
07/05/2022 u 20:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Заветници: Вучић покушава кривицу за Kосово да пребаци на Русију

Вучићеве поруке са јучерашње конференције су плод нетачних и злонамјерних тумачења, каже се у саопштењу странке Милице Ђурђевић

Странка Заветници, на чијем је челу Милица Ђурђевић, оцијенила је да предсједник Србије Александар Вучић покушава да кривица за лошу сопствену и политику његове странке према Kосову пребаци на Русију.

Заветници сматрају да су Вучићеве поруке са јучерашње конференције за новинаре плод нетачних и злонамјерних тумачења, саопштила је та странка.

Вучић је јуче казао да је позиција Србије „промијењена на лошије“ после изјаве руског предсједника Владимира Путина којом је довео у везу питање Kосова са статусом Доњецка и Луганска у Украјини, али је оцијенио да руски лидер „није имао посебну намјеру да наштети Србији“, већ да је желио да заштити сопствене интересе.

Заветници су навели да је власт коју је чинила Српска напредна странка (СНС) наставком преговора под окриљем ЕУ и потписивањем Бриселског и Вашингтонског споразума "вишеструко угрозила државне позиције Србије на Kосову и Метохији".

- Покушаји да се селективним и површним тумачењем Путинових ријечи Русија сада представи као држава која ради против интереса Србије дио су шире кампање коју у последње вријеме предводе поједини режимски медији- навела је та странка.

Навели су да та кампања има за циљ да подрије огромно повјерење грађана Србије у Русију и њено државно руководство.

- Очигледно је да је посреди намера да власт у изјавама руског предсједника пронађе оправдање за могуће нове уступке по питању Kосова и Метохије, као и да се српска јавност постепено припреми за финални ударац, а то је увођење санкција Русији- закључили су Заветници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:30