Policija Republike Srbije, ilustracija / - WIKIPEDIA
15/12/2023 u 19:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog lažnih dojava o bombama u Srbiji uhapšene četiri osobe, među njima i strani državljanin

Oni su u dužem periodu, preko elektronske pošte, koristeći servise anonimnosti, učestvovali u slanju poruka preteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama

U više gradova u Srbiji i EU u toku je akcija hapšenja osumnjičenih za lažne dojave o bombama u školama i drugim institucijama. Uhapšene su tri osobe u Srbiji, saopštio MUP Srbije, a kako RTS nezvanično saznaje, jedna osoba je uhapšena u Češkoj.

Uhapšeni su P. D. (23) iz Odžaka, kao i J. M. (27) i T. Č. (42) iz okoline Zrenjanina.

U saopštenju se navodi da postoje osnovi sumnje da su oni izvršili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Kako se sumnja, oni su u dužem periodu, preko elektronske pošte, koristeći servise anonimnosti, učestvovali u slanju poruka preteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Republike Srbije, o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, čime su ugrozili bezbjednost većeg broja djece i građana u Srbiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Hapšenje je sprovedeno u saradnji MUP-a, Posebnog javnog tužilaštva za visokokriminološki kriminal, u koordinisanoj akciji preko Evrodžasta sa istražnim organima Češke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je juče da se do kraja današnjeg dana očekuje realizacija opsežne međunarodne akcije hapšenja osoba povezanih sa učestalim dojavama o eksplozivnim napravama u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije.

MUP je u jučerašnjem saopštenju naveo da na nacionalnom i međunarodnom nivou intenzivno sarađuje sa svim relevantnim institucijama na identifikaciji IP adresa pošiljalaca dojava i njihovih korisnika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 21:11