Ilustracija / - SCREENSHOT YOUTUBE
27/06/2024 u 19:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zmija otrovnica ujela četvorogodišnje djete u selu kod Leskovca

Četvorogodišnji mališan se ispred kapije porodične kuće u selu Draškovac kod Leskovca igrao ujutru 24. juna sa sestrama i odjednom je vrisnuo, a njegova majka je čula vrisak i brzinom munje izletjela iz kuće. Imala je šta da vidi – crnu zmiju kako se uvlači u zid.

Kasnijom analizom utvrđeno je da je zmija bila otrovna.

- Videla sam ubod i odmah pozvala hitnu pomoć. Prevezen je na Infektivno odeljenje u Leskovac gdje je utvrđeno da se radi o zmiji otrovnici jer je moje dijete dobilo modre otoke - priča danas za Jugmediu usplahirana majka Tijana.

Dijete je dobilo serum i prevezeno je na Dečju kliniku Niš. Sada je dobro, ali je majka očajna.

Kuća ove pordice nalazi se u centru Draškovca u maloj asfaltiranoj ulici, ali majka Tijana tvrdi da je cijela ulica puna zmija i da one ulaze u kuće – u kuhinje, dnevne i spavaće sobe, podrume… U njenu sobu je prije neki dan takođe ušla crna zmija, koja je na fotografiji.

- Mile na sve strane. Ne znamo kome da se obratimo za pomoć. Slučaj smo prijavili policiji, zvali smo ZOO Planet, nismo ih našli…Očajni smo - veli.

U ZOO Planetu kažu da oni nisu nadležni, posebno za zmije otrovnice, te da je riječ o udruženju i da ih ima malo.

Mlada majka nije znala da u okviru JKP Komunalac iz Leskovca postoji služba za pomoć u ovakvim situacijama, što je čula od novinara Jugmedie. Međutim oni sa kojima je sve vrijeme bila u kontaktu, trebalo je da je upute gdje da potraži pomoć.

- Naš dečak je istraumiran. Sada ne smije ni napolje da izađe, a po meni, nije siguran ni u našoj kući, a nisu sigurni ni ljudi i djeca iz komšiluka, Jer, koliko među tim zmijama ima otrovnica? -pita. majka.

Ovi mirisi najviše privlače zmije: Obavezno ih eliminišite iz dvorišta

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 19:25