Александар Вучић / - ртрс
05/05/2021 u 11:09 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Србија вакцинисане старије од 16 година награђује са 3.000 динара

Вучић је рекао да се до касно синоћ консултовао око те одлуке са премијерком и да су то одлучили, као и да ће се тек видјети да ли ће ту одлуку морати да усвоји Влада

Предсjедник Србије Александар Вучић најавио је да ће сви грађани изнад 16 година који су се вакцинисали или који ће се вакцинисати до 31. маја добити додатну финансијску помоћ од 3.000 динара. Такође, рекао је да ће, поред раније предвиђене помоћи, сви који се вакцинишу, а имају више од 16 година, или који су се вакцинисали било једном или двије дозе и сви који ће се вакцинисати макар једном дозом до 31. маја, добити додатних 3.000 динара од државе.

Вучић је рекао да се до касно синоћ консултовао око те одлуке са премијерком и да су то одлучили, као и да ће се тек видјети да ли ће ту одлуку морати да усвоји Влада.

– Не можемо да доносимо негативне дискриминационе мјере за оне који не желе да приме вакцине, иако мислим да је то неодговорно и себично да се неко не вакцинише. Размишљали смо зато како да наградимо људе који су показали одговорност и донијели смо одлуку да дамо додатну финансијску помоћ за људе који су се вакцинисали – рекао је Вучић.

Рачунамо да до краја маја можемо да дођемо до бројке од близу три милиона људи који су се вакцинисали макар једном дозом, како би стекли колективни имунитет.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:27