FOTO: NTO / - FOTO: NTO
22/08/2024 u 08:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Britanski blogeri u Crnoj Gori: „Svaki trenutak ovog putovanja bio je nezaboravan“

Šest popularnih blogera iz Velike Britanije, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) i najvećeg britanskog turoperatora Jet2, boravilo je u Crnoj Gori od 15. do 20. avgusta tekuće godine

Njihov boravak predstavljao je jedinstvenu priliku da istraže i dožive prirodne ljepote, kulturu i bogatu istoriju Crne Gore.

- Program posjete obuhvatio je niz aktivnosti i obilazaka, uključujući vožnju brodom kroz Bokokotorski zaliv, istraživanje skrivenog sela Gornji Stoliv, džip avanturu, te obilaske Kotora, Herceg Novog i Cetinja. Britanski blogeri su posebno izdvojili vožnju brodom do Plave Špilje, piknik u netaknutoj prirodi Nacionalnog parka Lovćen, kao i obilazak Cetinja gdje su posjetili Dvorac kralja Nikole i Biljardu- navodi se u saopštenju NTO.

Raphaela Leupuscek, autorka bloga Overpacked Suitcase izrazila je svoje oduševljenje ljepotama Crne Gore, te istakla da je svaki trenutak ovog putovanja bio nezaboravan.

image

FOTO: NTO

- FOTO: NTO

- Prilikom mog prvog dolaska u Crnu Goru, iako me dočekala kiša, bila sam oduševljena njenom ljepotom. Ovaj put, sve je bilo savršeno – sunčani dani, predivne plaže i gostoljubivi ljudi. Već sada znam da ću se ponovo vratiti. Posebno me raduje što su se mnogi javili putem Instagrama, pitajući za detalje mog putovanja, jer i oni žele da dožive čari Crne Gore-navela je ona.

Njeno oduševljenje dijeli i Emily Hope, autorka bloga The Travelista: "Nacionalni park Lovćen je pravi dragulj. Piknik usred netaknute prirode bio je pravo uživanje, a vožnja do Mauzoleja na Lovćenu ostavila me bez riječi“.

Amanda Obrien, koja piše za blog The Boutique Adventurer, posebno je istakla važnost kulturnih i istorijskih znamenitosti koje je posjetila: "Obilazak Kotora i Cetinja bio je pravo putovanje kroz vrijeme. Bogata istorija i arhitektura, posebno dvorac kralja Nikole, ostavili su na mene snažan utisak".

Osim što su uživali u prirodnim i kulturnim bogatstvima Crne Gore, blogeri su imali priliku upoznati i lokalnu kuhinju koja ih je oduševila autentičnim ukusima i raznolikošću.

image

FOTO: NTO

- FOTO: NTO

-  Podsjećamo, tokom 2023. godine uspješno je realizovana kampanja NTO CG u saradnji sa renomiranim turoperatorom Jet2holidays, koja je targetirala kako turističke agente, tako i same turiste koji putuju individualno. Kampanja je obuhvatila promociju putem digitalnih kanala, uz najsavremenije marketinške alate, ali i putem tradicionalnih kanala, poput bilborda i najslušanijih radio stanica. Ova inicijativa samo je jedna u nizu aktivnosti NTO CG koje su starteški usmjerene ka tržištu Velike Britanije. Kao rezultat, Crna Gora je posredstvom Jet2holidays, ostvarila direktnu avio povezanost sa tri ključna britanska grada: Mančesterom, Londonom i Birmingemom- navode u saopštenju.

Pored NTO CG, podršku u organizaciji studijske posjete britanskih blogera dale su i lokalne turističke organizacije Cetinja, Herceg Novog i Kotora, Nacionalni parkovi Crne Gore, Kotor Cable Car, agencija GoBaloo, kao i hotel Hyatt Regency Kotor Bay Resort.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 13:19