Miloš Čelanović / - FOTO: EVROPSKI SAVEZ
09/09/2024 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Čelanović: Novi udar parlamentarne većine na turizam

Turizam će usvajanjem novog seta zakona pretrpjeti i treći udarac od koga će se teško oporaviti, kazao je nosilac liste "Evropski savez (SD, SDP, LP i građani) – Zasjat’ će Kotor" Miloš Čelanović.

Kako je kazao, nakon gašenja Montenegro Airlinesa i nakon gubitka velikog broja low-cost prevoznika na redu je u povećanje PDV-a za hotelijere, restorane i privatni smještaj.

- Samo neznanje ili zla namjera može tvrditi da se poreskom stopom od 15% na smještaj neće promjeniti cijene smještaja u Crnoj Gori - kaže Čelanović.

Činjenice govore drugačije, pa od ukupnih prihoda poslovanja hotela, prihodi od smještaja čine 85%, što znači da će povećanjem poreza za više od duplo na ovi stavku cijene smještaja znatno rasti i samim tim dodatno smanjiti konkurentost naših hotelijera i uopšte Crne Gore kao turističke destinacije, dodao je.

Ovim mjerama, kako je pojasnio, Vlada će baciti na koljena i sektor turizma nakon što su prethodne dvije to uradile sa energetskim sektorom.

Podsjećam da su ove dvije grane privrede, uz poljoprivredu strateške za razvoj ekonomije Crne Gore, zaključio je Čelanović u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 22:02