Miško Rađenović / - NTO
13/07/2024 u 10:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Europe-China Tourism Dialogue: Porast turista iz Kine za 42,4 odsto

Predsjednik izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) Miško Rađenović učestvovao je na događaju Europe-China Tourism Dialogue koji je održan u periodu od 3. do 5. jula u Budimpešti.

Događaj je okupio visoke zvanice i eksperte iz turističke industrije Kine i Evrope, te je razgovarano o aktuelnim temama digitalizacije, korišćenja vještačke inteligencije, unapređenja turističke industrije, marketingu i održavanju povezanosti Kine i Evrope.

image

Europe-China Tourism Dialogue

- NTO

Rađenović je poručio da učešće na ovom događaju predstavlja izuzetnu priliku za jačanje veza između zemalja Evrope i Kine, kroz razmjenu najboljih praksi iz oblasti turizma i unapređenje turističkog sektora.

- Raduje nas i što je na ovom prestižnom događaju Crna Gora istaknuta kao sve privlačnija destinacija za kineske turiste, te da je broj turista iz Kine u Crnu Goru porastao za 42,4% u poređenju sa 2019. godinom. Uvjereni smo da će kontinuirana saradnja rezultirati daljim napretkom u oblasti turizma, promovišući odgovoran i održiv turizam kao ključni faktor našeg zajedničkog prosperiteta. U tom smislu, nastavićemo da sarađujemo sa partnerima iz Kine i Evrope kako bismo maksimalno iskoristili potencijale ovih rastućih tržišta - kazao je Rađenović.

Značajan porast broja ulazaka stranaca u Kinu

Događaj Europe-China Tourism Dialogue, organizovan je od strane Mađarske turističke agencije, Svjetske turističke alijanse i Evropske komisije za putovanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:17