/ - FOTO: NTO CG
04/10/2024 u 10:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novinar magazina avio kompanije Eurowings: „Crna Gora ima jedinstvenu ljepotu koju je sve teže pronaći“

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) ugostila je njemačkog novinara Marca Olivera Rühlea, koji je istraživao destinaciju u periodu od 29. septembra do 4. oktobra ove godine.

Članak na 10 stranica o Crnoj Gori će biti objavljen u inflight magazinu „Wings“ koji se distribuira putnicima avio-kompanije Eurowings. Magazin je prepoznatljiv po pričama koje inspirišu avanturističke i radoznale putnike, pokrivajući više od 140 destinacija širom svijeta. Publikacija izlazi na engleskom i njemačkom jeziku i dostupna je na više od 15.000 sjedišta širom Eurowings flote, dopirući do dinamičnih putnika koji preferiraju individualna putovanja. Prema podacima, 74 odsto putnika Eurowingsa redovno čita ovaj magazin tokom letova, što garantuje visoku stopu angažovanosti sa pričama koje se objavljuju.

Tokom svoje posjete, Rühle se fokusirao na seoska domaćinstva koja vode uspješne žene, obilazeći pritom raznovrsne destinacije širom Crne Gore.

image
- FOTO: NTO CG

Zajedno sa fotografom obišao je katune Suvodo i Lanište, kao i Gornje Lipovo kod Kolašina, gdje je imao priliku da se upozna sa tradicionalnim načinom života u ovim ruralnim sredinama.

Takođe, obišao je Žabljak i Crno jezero, kao i Lušticu gdje je istraživao prepoznatljivi spoj prirode, autentične kulture i gostoljubivosti lokalnog stanovništva.

image
- FOTO: NTO CG

- Crnu Goru poznajem još od 2013. godine i od tada sam gotovo svake godine posjećivao ovu zemlju. Bio sam u mogućnosti da pratim promjene koje su se dešavale u proteklih 10 godina. Za mene ova zemlja pejzaža posjeduje ogromnu privlačnost i jedinstvenu ljepotu koju je sve teže pronaći. Fascinantno je koliko jedno malo mjesto može imati različitih lica, a tome dodajte i toplu gostoljubivost. Sada već imam prijatelje ovdje i ostajem u stalnom kontaktu. Iz novinarske perspektive, najviše me zanimaju ‘obični’ ljudi i autentičan način života. Primjer za to su katuni. Sve što je izvan turističkog mainstreama čini Crnu Goru posebnom. Posebnu na Balkanu, ali i u Evropi- kazao je njemački novinar.

Francuska influenserka o Crnoj Gori: Ovdje se ne osjećaš kao gost, već kao prijatelj

Rühle je dodao da se nada da će Crna Gora uspjeti da sačuva svoj jedinstveni identitet, uprkos velikom broju turističkih projekata koji su u toku.

- Za moje čitaoce mogu jasno definisati zašto bi trebalo da posjete Crnu Goru. Oni traže čistu prirodu, tišinu, vjetar u planinama, miris borova na moru, srdačne ljude i dušu. Dušu u kulinarstvu, arhitekturi i kulturi. To je ono što Crna Gora predstavlja i tako bi trebalo da ostane- zaključio je novinar.

Članak Marca Olivera Rühlea biće objavljen u aprilskom/majskom izdanju 2025. godine magazina „Wings“, čime će Crna Gora još jednom biti predstavljena kao destinacija koja nudi autentičan doživljaj prirode, kulture i gostoprimstva.

Pored NTO CG, podršku u organizaciji studijske posjete njemačkog novinara dali su domaćinstvo Dulović, Pony Art Garden i katun Lanište.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 10:07