/ - FOTO: NTO
20/10/2024 u 10:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

NTO jača poziciju Crne Gore na turističkom tržištu Njemačke

Nacionalna turistička organizacija (NTO CG) je u saradnji sa Njemačkim turističkim udruženjem (DRV), organizovala webinar za njemačke turističke agencije i turoperatore.

Ovaj webinar bio je posvećen predstavljanju Crne Gore i najnovijih trendova u turizmu, uključujući avio linije, smještajne kapacitete i buduće projekte koji će unaprijediti turističku ponudu zemlje.

- Na webinaru je učestvovalo oko 150 ključnih njemačkih turističkih agencija i turoperatora, te je ovo bila odlična prilika za prezentovanje cjelokupne turističke ponude Crne Gore. Diskusija je obuhvatila teme poput saobraćajne dostupnostiatrakcijamau destinaciji, unapređenja informisanja o cijenama za narednu sezonu, kao i socijalne i ekološke održivosti. Posebno interesovanje učesnika bilo je usmjereno na organizaciju izleta iz primorskih područja prema sjeveru Crne Gore, što predstavlja veliki potencijal za razvoj turizma u manje poznatim djelovima zemlje.Pored toga, menadžerka NTO CG, Danica Banjević prisustvovala je ovogodišnjem kongresu Njemačkog turističkog udruženja (DRV Hauptstadtkongress), ključnom događaju njemačke turističke industrije, koji se održao u Berlinu 10. i 11.oktobra. Ovaj kongres okuplja najvažnije aktere njemačkog turističkog sektora i pruža platformu za razmjenu iskustava, umrežavanje i razgovore o aktuelnim izazovima i prilikama u turizmu- saopšteno je iz NTO.

Na kongresu su istaknute ključne teme koje će oblikovati budućnost turizma u Njemačkoj i globalno.
-Predsjednik Njemačkog turističkog udruženja, Norbert Fiebig, osvrnuo se na važnosti sigurnosti putnika kroz Njemački fond za putno osiguranje (DRSF), reforme EU direktive o paket-aranžmanima, izazove prekomjernog turizma, te rastućeg nedostatka kvalifikovane radne snage u turističkom sektoru.Uprkos izazovima, Fiebig je istakao odlične rezultate u 2023/2024. godini, te da Njemačka sada drži 48% tržišta organizovanih putovanja, sa 40% svih paket-aranžmana u Evropskoj uniji, što predstavlja rast od 8% u broju putnika u odnosu na prethodnu godinu. Takvi rezultati potvrđuju značaj njemačkog tržišta za globalnu turističku industriju, uključujući Crnu Goru, koja privlači sve veći broj njemačkih turista- navode u saopštenju.

Događaj je okupio visoke političare, uključujući ministra pravde Marca Buschmanna, ministra ekonomije Roberta Habecka i kandidata CDU-a za kancelara, Fridricha Merza.

- Prisustvo na ovom kongresu omogućilo je NTO CG sticanje vrijednih uvida u najnovije trendove i prilike na njemačkom tržištu, koje je jedno od vodećih turističkih tržišta u svijetu. Na marginama kongresa ostvareni su kontakti sa ključnim akterima njemačkog turističkog sektora, što otvara nove mogućnosti za unapređenje saradnje i promociju Crne Gore kao atraktivne destinacije.Ovaj događaj je nastavak uspješne saradnje između Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Njemačkog turističkog udruženja, koja je započeta organizacijom DRV Destination Foruma u Crnoj Gori- zaključuje se u saopštenju.

​Influenserke iz Njemačke i Francuske: Svaki dan u Crnoj Gori nova avantura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. oktobar 2024 10:51