Ljeto na rijekama / - DEJAN LOPICIC
13/07/2024 u 13:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Počela manifestacija “Ljeto na rijekama”

Manifestacija “Ljeto na rijekama” u organizaciji Turističke organizacije (TO) Podgorice počela je sinoć na gradskoj plaži “Galeb”.

Za turistički promet Glavnog grada 2023.godina bila je rekordna, saopšteno je iz TO Podgorice. Prema riječima predstavnice te organizacije Nine Pajović statističke podatke tokom prethodne godine pratili su i finansijski, te je planirani budžet za prethodnu godinu premašen za nekih 30 odsto u odnosu na ranije.

image

Ljeto na rijekama

- DEJAN LOPICIC

– Upravo ta sredstva će nam umnogome olakšati poslovanje u 2024.godini. Da se i pored manifestacija i događaja koje su u prethodnom periodu privukle pažnju velikog broja gostiju kao i naših sugrađana,  posvetimo i nekim infrastrukturnim projektima za koje ranije možda nije bilo prostora. Jedan od takvih jeste postavljanje urbanog plažnog mobilijara na tri gradske plaže – gradskoj plaži “Galeb”, “Sastavcima” i na plaži u Rogamima – kazala je ona.

image

Ljeto na rijekama

- DEJAN LOPICIC

Kako je istakla Pajović, uređenjem gradskih plaža uz otvaranje ugostiteljskih objekata umnogome će doprinjeti unapređenju turističke ponude grada, ali i okupljanju građana Podgorice, koji bijeg od velikih vrućina tokom ljeta mogu pronaći upravo na nekoj od gradskih plaža.

– Večeras počinje  manifestacija “Ljeto na rijekama – upravo sada posjetioce zabavlja DJ Mr Jools, nakon njih nastupa sastav “Glumci pjevaju – dok u subotu 13.jula druženje nastavljamo na Sastavcima gdje će posjetioce zabavljati Igor Lazić – Niggor – poručila je ona.

image

Ljeto na rijekama

- DEJAN LOPICIC

Ljubav prema dobroj muzici odnedavno je okupila brojne glumce i muzičare, koji sa sastavom “Glumci pjevaju “nastupaju pred podgoričkom publikom. Glumica Julija Milačić Petrović Njegoš pozdravila je ideju TO Podgorice da muzička dešavanja za vrijeme jednog dijela ljeta presele na obale rijeke jer su, kako je kazala, obale Morače uvijek i okupljale veliki broj ljudi pa je dobro da se tradicija obnovi.

image

Ljeto na rijekama

- DEJAN LOPICIC

– Ovo je idealan način da oživimo naš grad u ovom ljetnjem periodu kada su brojna dešavanja pretežno fokusirana na neke druge djelove Crne Gore. Dobar repertoar zabavnih dešavanja TO Podgorice i ponuda našeg grada može dosta toga promijeniti. Pozdravljam ovu ideju, nadam se da će ovakvih manifestacija biti sve više – poručila je ona.

Već treću godinu za redom plažni bar “Na Moraču” okuplja brojne sugrađane i posjetioce Glavnog grada na  gradskoj plaži Galeb. Vlasnik tog plažnog bara Zoran Novaković je rekao da je uređenje plažnog mobilijara od velikog značaja, te da se nada da će se ovog ljeta upravo na tim mjestima okupljati veliki broj ljudi.

image

Ljeto na rijekama

- DEJAN LOPICIC

– Jako smo zadovoljni sa saradnjom sa lokalnom turističkom organizacijom, ovo je odlična ideja. Naš lokal posluje već tri godine i mislim da je dosta doprinio da se veliki broj naših sugrađana vrati staroj navici, te da ova plaža oživi na neki način. Takođe, posjeti nas veliki broj stranih turista koji se oduševe ljepotom rijeke Morače – naglasio je on.

Kako je najavljeno iz TO Podgorice, na “Sastavcima” će se u periodu od 26. jula do 11. avgusta organizovati uživo gledanje Olimpijskih igara na velikom led ekranu, te pozivaju sve zainteresovane da se pridruže i ovom druženju.

(Media Biro)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:19