Herceg Novi / foto: Žana Bojanić
23/08/2024 u 08:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sezona polako “pada”, u Herceg Novom preko 27 hiljada turista

Ulazimo u pretposljednji vikend avgusta sa 27.618 prijavljenih gostiju na hercegnovskoj rivijeri, što je oko 3triodsto manje u odnosu na isti dan u 2023.godini. Dominiraju gosti sa stranim pasošima, jer je samo 840 domaćih.

Približava se školska godina, završava ferragosto i takozvana glavna sezona polako pada. Ona je po broju gostiju od početka bila ispod prošlogodišnje ili gotovo s istom posjetom. Samo je tokom tri sedmice jula-avgusta posjeta dostizala cifru od 30 hiljada gostiju, piše Novski portal.

Razlog za negativnu statistiku je pad broja noćenja u privatnom smještaju iz Rusije i Ukrajine koji su promijenili status boravka, ali i iz BiH i Srbije.

U Morskom dobru nezadovoljni stanjem na terenu u Herceg Novom

U Turističkoj organizaciji su, ipak, zadovoljni, jer je sezona počela na vrijeme, nakon uspješnije predsezone od lanjske. I najave su dobre sve do kraja oktobra. Pri tom evidentan je i rast  gostiju iz zapadne i centralne Evrope, što je i strateški cilj.

U ovom momentu u hercegnovskim hotelima borave 7.673 gosta, a u domaćinstvima 19.865. U autokampovima odmara 80 turista.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 22:55