Čanj - / - D.S.
17/07/2024 u 08:50 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sezona u Čanju počela prije tri dana

U Čanju je početak juna bio jako loš, a takav se trend nastavio i do prije nekoliko dana jula. U poslednjih tri dana, ipak, svi kapaciteti u ovoj prelijepoj uvali su osjetno popunjeni.

Milan Babović, vlasnik hotela „Vila Babovićˮ, koji je i zakupac plaže „Vela Beachˮ sa plažnim barom u Čanju, potvrđuje da je početak sezone u junu bio loš, ali i da je krenulo prije par dana.

- Nisu u pitanju praznici, niti dolazak Podgoričana ili domaćih gostiju, već se radi o gostima iz regiona. Što se tiče naših hotela, popunjenost je 80 odsto, a gosti su iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine. Bilo ih je nešto iz zapadne Evrope, ali jako mali procenat. Cijene su pet odsto povećane u odnosu na prošlu godinu - kaže on, ističući da su u toku redovne kontrole inspekcije.

Jun je bio jako loš čak i u odnosu na prošlu godinu, dodaje.

-  Popunjenost plaže sada je preko dana 70 odsto. Na plaži imamo dosta ležaljki i nije baš cijela popunjena, ali je trenutno stanje zadovoljavajuće - ističe Babović i navodi da su cijene mobilijara malo podignute.

Kako je naveo, kompleti ležaljki su 12 eura na drugoj trećini plaže, 15 na sredini plaže i 20 eura bliže vodi.

- Takođe, i cijene u kafiću na plaži su podignute nekih 10 procenata u odnosu na prošlu godinu, a zbog povećanja cijene kafe, podignutih marži, ali i hrane nakon što su dobavljači podigli cijene. Očekujemo da trenutno stanje bude sve do druge polovine avgusta. Kad su u pitanju noćenja, bilo je, ponavljam, lošije za 20 odsto u hotelima, ali je zato popunjenost od prije nekoliko dana preko 80 odsto - kaže Babović.

Dolina Grebaje i ovog ljeta privlači brojne posjetioce: Oaza mira i tišine ispod Prokletija

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 23:46