фото Д.С / - фото Д.С
09/02/2022 u 21:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туроператори из УАЕ заинтересовани за Бар

- Имајући у виду да туристи из УАЕ-а своје одморе проводе у хотелима са пет звјездица којих Бар нема довољно, базирали смо се на понуду активног одмора и на тај начин итекако привукли пажњу туроператора - каже се у саопштењу

 Туроператори из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) показали су интересовање за Баром, саопштено је из Туристичке организације (ТО) тог града.

Наводи се да је ТО Бар, у организацији Националне туристичке организације и Министарства економског развоја, петоминутним филмом одушевила туроператоре и медије из УАЕ, којих је, како су казали, било чак 50.

Из ТО Бар су казали да је промоција Црне Горе, одржана је у недјељу у оквиру обиљежавања Националног дана Црне Горе, на Свјетској изложби ЕXПО 2020 у Дубаију, у Павиљону Црне Горе.

- Присуствовали су представници туроператора, туристичких агената, медија и инфлуенсера из УАЕ, који нису крили одушевљење припремљеним видео материјалом нашег града али и комплетном понудом Црне Горе -  каже се у саопштењу.

Генерални комесар Павиљона Црне Горе Принц Никола Петровић Његош позвао је присутне да открију Црну Гору, малу али прелијепу земљу, њене предивне предјеле, историјско и културно насљеђе.

Вршилац дужности директора ТО Бар, Иван Ковач, истакао је да је премало времена да се опише оно што Бар може да понуди, и да уживају у кратом видео запису који ће најбоље показати колико је Бар атрактиван, посебно својом понудом активног одмора.

 - Своје љепоте и атракције су такође представиле и локалне туристичке организације Будве, Котора и Тивта, након чега је одржана и пословна радионица са туроператорима из УАЕ у којој су поред Лто-а учествовали и представници туристичке привреде Црне Горе -  каже се у саопштењу.

Како је саопштено, учествовали су предсатвници хотелских група Будванска ривијера и Монтенегро Старс, хотела Регент Порто Монтенегро и Стара Чаршија, туристичких агенција Рамс, Трип Травел и Монтенегро Тоурист Сервице, националног авио превозника Аир Монтенегро и Скијалишта Црне Горе.

 - Промоцији у Дубаију присуствовали су и представници Привредне коморе Црне Горе, Националних паркова Црне Горе, предузећа Свети Стефан хотели и Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе - наводи се у саопштењу.

Из ТО Бар су казали да су, у оквиру Националног дана Црне Горе, званице биле у прилици да осјете љепоте државе и кроз несвакидашње репрезентативан наступ фолклорног ансамбла “Црна Гора”, као и да уживају у припремљеном послужењу специјалитета аутентичне црногорске кухиње.

 - Имајући у виду да туристи из УАЕ-а своје одморе проводе у хотелима са пет звјездица којих Бар нема довољно, базирали смо се на понуду активног одмора и на тај начин итекако привукли пажњу туроператора - каже се у саопштењу.

Они су истакли да се надају што бољој авио повезаности са УАЕ, посебно у зимском период.

 - Како би се испуниле жеље туроператора који су истакли да би радо посјетили нашу земљу и ван љетње туристичке сезоне -  додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:54