NTO organizovala poslovnu radionicu i prezentaciju u Pragu za češke turoperatore i medije / - FOTO: NTO
17/03/2024 u 10:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Veliko interesovanje čeških turoperatora za Crnu Goru

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) u saradnji sa nacionalnom avio kompanijom Air Montenegro organizovala je poslovnu radionicu i prezentaciju u Pragu za češke turoperatore i medije.

Poslovna radionica realizovana je u okviru sajma turizma Holiday World & Region World u Pragu, koji traje u periodu od 15. do 17. marta tekuće godine, a na kojem su lokalne turističke organizacije i crnogorska turistička privreda predstavile cjelokupnu ponudu Crne Gore.

Predstavnici NTO, lokalnih turističkih organizacija i privrede održali su brojne sastanke sa turoperatorima, koji su pokazali veliko interesovanje da uvrste Crnu Goru ili obogate programe za Crnu Goru, koje već nude svojim klijentima.

- Već neko vrijeme imamo Crnu Goru u našoj ponudi. Vrlo su nam značajni direktni letovi ka vašoj državi i zaista imamo odličnu saradnju sa turističkim agencijama i hotelima. Dosada najviše partnera imamo na primorju, ali vjerujemo da ćemo proširiti ponudu za Crnu Goru, a upravo ova radionica nudi odlične mogućnosti za to - istakao je Tomaš Kanda ispred turoperatora Čedok.

Zastupnik Air Montenegra u Češkoj i Slovačkoj, Pavel Točik, koji ima dugogodišnje iskustvo u turizmu i u direktnom je kontaktu sa češkim i slovačkim turoperatorima, poručuje da vlada veliko interesovanje za Crnu Goru.

- Ovakvi događaji su nam neophodni kako bi turoperatori vidjeli koliko je impresivna ponuda Crne Gore. Na radionici smo imali odlične hotele i lokalne turističke organizacije koje su pokazale sve mogućnosti koje ima ova destinacija. Vladalo je prilično veliko interesovanje i siguran sam da će ovo imati pozitivan efekat na predstojeću sezonu. Zaista mogu potvrditi da interesovanje za Crnu Goru raste iz godine u godinu - zaključio je Točik.

Strateški partner NTO CG, avio kompanija Air Montenegro od ove godine će povezivati Crnu Goru sa još jednim gradom u Češkoj. Pored letova ka Brnu i Pragu, ove godine će letjeti i ka trećem gradu po veličini u Češkoj, Ostravi.

Iz nacionalne avio kompanije su kazali da su tržišta Češke i Slovačke vrlo važna za njih, te da imaju visoka očekivanja kada su u pitanju letovi ka ovim državama.

- Ponosni smo što direktnim letovima naše kompanije treću godinu zaredom povezujemo Crnu Goru sa Češkom, a drugu godinu zaredom i sa Slovačkom. Ove godine to činimo uz planirani red letjenja, iz Tivta za Brno, do tri puta nedjeljno od juna do septembra; iz Tivta za Prag do pet puta nedjeljno od maja do oktobra, te iz Podgorice za Bratislavu do tri puta nedjeljno od juna do septembra. Vođeni velikim interesovanjem turista iz Češke i Slovačke za Crnu Goru, ove godine smo dodatno proširili našu ponudu uvodeći novu liniju, Podgorica – Ostrava. Prema ovoj destinaciji ćemo saobraćati jednom nedjeljno, od juna do septembra tekuće godine - zakjučila je Milena Stojanović, šefica prodaje i podrške klijentima kompanije Air Montenegro.

Kako ističu iz NTO CG, ovaj vid promocije je vrlo važan kako bi naša turistička privreda imala priliku da direktno promoviše svoju ponudu potencijalnim klijentima.

- Jako nas raduje što se veliki broj turističkih privrednika prijavio na ovu radionicu imajući u vidu da je ovo jedan od najboljih načina njihove promocije, gdje mogu imati neposredan kontakt s turoperatorima. Posjeta sa Češkog tržišta pokazuje rastuće trendove i sigurni smo da ćemo uz dobru avio povezanost i uz adekvatnu promociju nastaviti da bilježimo dobre rezultate na ovom tržištu. Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, tokom prethodne godine imali smo oko 53% više dolazaka turista iz Češke u poređenju sa 2022. godinom, te oko 32% više u odnosu na 2019. godinu. - poručeno je od strane NTO CG.

Poslovnoj radionici u Pragu su pored NTO CG i kompanije Air Montenegro prisustvovali: lokalne turističke organizacije Budve, Herceg Novog, Bara i Tivta, Montenegro Stars, Budvanska rivijera, hotel Olea Ulcinj, Maestar Hotel and Casinos i Avala resort & Villas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:26