/ - FOTO: NTO
15/08/2024 u 09:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) U Britaniji emitovan prilog o Crnoj Gori: Biser Balkana, zaslužuje naziv evropske hit destinacije ovog ljeta

U jutarnjem programu emisije "This Morning", koji je jedan od najuticajnijih programa u Velikoj Britaniji, 6. avgusta emitovano je direktno uključenje iz Kotora u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Lokalne turističke organizacije Kotora.

Na početku emisije, voditelji su istakli da je Crna Gora proglašena jednom od najlepših destinacija na svijetu i da je na putu da postane jedna od najpoznatijih evropskih turističkih destinacija, poručivši: "Biser Balkana, Crna Gora, zaslužuje naziv evropske hit destinacije ovog ljeta."

- Milionskom auditorijumu u Velikoj Britaniji i širom Evrope prikazani su prelijepi kadrovi Bokokotorskog zaliva i Starog grada Kotor, uključujući intervju sa izvršnim direktorom žičare Kotor Cable Car Markom Kusom. Na pitanje Džon Toroda poznatog kuvara, zašto ljudi dolaze u Kotor, Mark je odgovorio: "Prije svega, zbog nasljeđa i kulture, ali i zbog fascinantne prirode." Dodao je: "Vraćajući se u prošlost, prije 100 godina postojala je stara austrougarska žičara koja je povezivala Kotor i Cetinje. San i ambicija su ponovo uspostavile ovu vezu između Kotora i stare kraljevske prijestonice Cetinja- saopšteno je iz NTO.

Pored vožnje žičarom, gledaoci su imali priliku da se upoznaju sa istorijom Starog grada Kotora. Potom su, putem direktnog uključenja iz restorana poznatog po odličnim morskim specijalitetima, gledali Džona Toroda kako priprema ručak sa školjkama i lokalnim delicijama.

-Kristalno čista voda, sunce, kulturno nasljeđe i sjajna hrana – Crna Gora nije razočarala. Ostaviću vas da uživate u pogledu- odjavio se iz emisije Džon Torod, naglašavajući očigledne ljepote i atraktivnosti Crne Gore koje su impresionirale gledaoce.

Voditelji ovog popularnog programa su zaključili emisiju pozivajući gledaoce da ove godine istraže Crnu Goru, ističući odličan odnos cijene i kvaliteta u svim segmentima turističke ponude.

Emisija "This Morning" postiže rekordnu gledanost, sa 11 miliona pratilaca na društvenim mrežama i skoro 130 miliona pregleda video sadržaja  mjesečno. Pored NTO CG i LTO Kotor, snimanje emisije podržali su “Kotor Cable Car” i “Oyster Farm Školjke Boke”.

Kordić-Meken: Povećanje broja britanskih turista u Crnoj Gori

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 22:00