Јован Вучуровић / - Јован Вучуровић
12/07/2021 u 10:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Вучуровић: Бечић и Кривокапић су опсједнути фотељама

- Важно је да што прије укапирају да је 14 мање од 27, да немају већину и било би коректно да се понашају у складу са том чињеницом, а не да читава Црна Гора и њени грађани буду таоци њихових сујета - каже Вучуровић

Посланик Демократског фронта Јован Јоле Вучуровић каже да би политичка криза у Црној Гори брзо била ријешена када не би било опсједнутости фотељама какве показују појединци, прије свих премијер Здравко Кривокапић и предсједник Скупштине Алекса Бечић.

- Важно је да што прије укапирају да је 14 мање од 27, да немају већину и било би коректно да се понашају у складу са том чињеницом, а не да читава Црна Гора и њени грађани буду таоци њихових сујета. Констатујемо да нико у парламентарној већини није задовољан радом владе, али кад је већ тако онда би требало да заједнички радимо да дођемо до договора и до нове владе и новог руководства парламента, како је предложио ДФ, а не да беспотребно одуговлачимо и оптерећујемо јавност због тога што су се два човјека приковала за своје фотеље. Ми данас, умјесто промјена, имамо нетакнуте центре моћи ДПС и организованог криминала, а свједочимо сатанизацији српског народа којој су највише допринијели управо Кривокапић и Бечић, а који су се функција докопали управо гласовима Срба - казао је Вучуровић за Поглед.

Он наглашава да Демократрски фронт има рјешење а да су са ДФ-ом они који наступају поштено, коректно и отворено, лако могу договорити, али исто тако одмах препознајемо и преваранте и са таквима имамо другачији однос.

- Ми смо, дакле, отворени за сваку варијанту, па и за нове изборе, али сматрамо да се кроз преговоре парламентарне већине може доћи и до договора друге врсте. Дакле, важна је отвореност и коректност у разговорима, а не да окрећете леђа колегама из парламентарне већине, а преговарате са Милом Ђукановићем. Подсјећам да су Демократе више пута, лажно се заклињући, говориле како се никада неће договарати са ДПС, а онда се појаве за истим столом управо са Ђукановићевим изаслаником, као и са сателитима. Исто су урадили и 2015. године, када је ДФ био на улици, а они за столом са Милом Ђукановићем и Дарком Пајовићем. Ако је њима важније то што ће за такво понашање добити тапшање по рамену од неког амбасадора, онда смо у проблему. Ову ситуацију неће ријешити трчкарање Бечића и Кривокапића за страним менторима, већ договор унутар парламентарне већине.

Одговарајући на питање колико је битан попис и да ли ће бити одржан ове године Вучуровић каже да нема дилеме да ће га ове године бити.

- Након више деценија, стичу се услови да он буде демократски и да пружи праву слику и реално стање у Црној Гори. Сигуран сам да ће проценат Срба бити много већи него на претходном попису, који је фалсификован и који се одвијао у атмосфери притисака и уцјена. Наравно, прије свега је важно да дође до смјена у Монстату, гдје и даље, мјесецима након промјена, сједе особе које су војници ДПС-а. Такође, желим још једном да пошаљем поруку Србима у ЦГ да на попису избјегавају тзв. дуални идентитет, јер је то замка непријатеља српског народа и начин да се смањи проценат Срба. Дакле, све је јасно- Србин, српски језик, СПЦ. Нема сумње да ће попис показати да се Црна Гора враћа себи, без обзира на ударе које трпи наш народ - истиче Вучуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

28. septembar 2021 03:28