Akcija SPO / foto: Žana Bojanić, portal Dan
29/07/2024 u 12:51 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Proširena istraga o švercu cigareta: Đorđije Pavićević i osumnjičeni saslušani u SPO-u

Baranin Đorđije Pavićević saslušan je u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO) u istrazi o krijumčarenju cigareta, a saslušani su i osumnjičeni koji su privedeni sa njim. Kako saznajemo, radi se o proširenoj istrazi šverca cigareta. Osumnjičeni će, kako je planirano, sjutra biti saslušani kod specijalnog tužioca.

U Baru su danas bili pretresi na više lokacija. Podsjećanja radi, Pavićević je hapšen je 28. decembra prošle godine po nalogu SDT-a, zbog sumnje da je organizovao šverc cigareta.

image

Đorđije Pavićević (arhiva)

- FOTO: SRđA BOLJEVIć

SPO je tada po nalogu SDT-a uhapsio i Pavićevićevog nekadašnjeg zaposlenog Nikolu Kovačevića i carinke Ivanu Kovačević i Veljka Đuričića. Onu su tada lišeni slobode zbog sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja.

image

Akcija SPO

foto: Žana Bojanić, portal Dan

(VIDEO) Pavićeviću određeno tužilačko zadržavanje - advokat: Negirao je krivicu, političari da se suzdrže od prisvajanja zasluga

image

Akcija SPO

foto: Žana Bojanić, portal Dan

 Advokat Zoran Piperović je ranije istakao da je Pavićevićm dao kompletnu dokumentaciju i da je izuzeto osam vreća dokumenata iz njegove firme, a iz kojih će se utvrditi da je njegov klijent sve radio ispravno.

(FOTO/VIDEO) Istraga o švercu cigareta: Pavićević priveden u SDT

U Luci Bar je, kako smo i izvještavali, bilo nekoliko većih zaplijena tovara cigareta za koje se sumnja da su predmet šverca. U jednom od predmeta SDT-a, na osnovu kojih je ranije uhapšeno više osoba.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:17