Dritan Abazović / - SCREENDHOT
23/10/2023 u 14:00 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Abazović: Crna Gora ima prijatelje širom svijeta

Premijer poručio da Fond za ubrzani razvoj Crne Gore dokazje da se dobre ideje isplate i da je naša zemlja kao ekološka država najviše pozvana da zagovara politike održivog razvoja

Fond za ubrzini razvoj Crne Gore danas je dobio novu kotribuciju, kojom prilikom je premijer Dritan Abazović pozdravio brojne ambasadore i diplomatske predstavnike, kao i predstanike institucija i domaćeg biznis sektora. 

On je istakao da ova inicijativa ima za cilj implementaciju vrijednsti UN ali i stvaranje novih vrijednosti za sve građane Crne Gore.

Podsjetio se da je Fond počeo sa milion eura, koje je izdvojila Crna Gora, ali se uskoro njemu pridružile države poput Švajcarske  i Luksenburga.

Abazović je poručio Fond za ubrzani razvoj Crne Gore dokazje da se dobre ideje isplate i da je naša zemlja kao ekološka država najviše pozvana da pozvana da zagovara politike održivog razvoja.

- Sada se pridružuju države kao što je Austrije, zatim velike grupacije, poput Evrospke unije, dolazi i Austrija. Očekujemo i druge države iz EU, ali iz Ujedinjenih nacija. Ovo je najbolji pokazatelj da se inkluzivna politika isplati, da Crna Gora ima prijatelje širom svijeta i da dobre ideje, koliko god na početku budu nedovoljno shvaćene i primljene sa skepsom, prije ili kasnije nađu svoj put i zažive kao one prave - poručio je Abazović.

On se zahvalio  koordinatoru UN u Crnoj Gori Peteru Lundbergu, ambasadorki EU Oani Kritini Popa i ambasadoru Austrije Karlu Mileru na podršci. 

Abazović je naglasio da prosustvo brojnih diplomata ukazuje da če projekat biti uspješniji nego što je na početku izgledalo i pozvao druge države da se pridruže Fondu, kako bi se "prije svega poslala poruka mira i prosperiteta iz Crne Gore" koja je ustavom određena kao ekološka i kojoj kao takvoj "pripada da zagovara politike održivog razvoja".

On je na kraju pozdravio priključivanje biznis sektora projektu Fonda za ubrzani razvoj, što će, ocijenio je on, stvoriti bolju biznis atmosferu u državi.

Promociji kontribucije Fonda za ubrzani razvoj Crne Gore prisutvovao je predsjednik države Jakov Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 07:19