/ - Фото: Влада ЦГ
11/04/2022 u 15:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са ђацима посадио парк који симболише различитости

Абазовић је, захваљујући свима на присуству и иницијативи, навео да је срећан због специјалне енергије која га окружује

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић са ђацима Основне школе “Радојица Перовић” посадио је 65 садница дрвећа у кругу те установе који, како је саопштено, симболишу прихватање различитости.

Из Владе су казали да су у организацији Кабинета потпредсједника и Савјета за права дјетета, на иницијативу родитеља Јоване Лаковић, ученице инклузивног одјељења Основне школе Радојица Перовић, уз подршку Главног града Подгорица, Зеленило ДОО Подгорица, учитеља, особља, родитеља и ученика, данас ђаци у дворишту школе са Абазовићем, посадили 65 садница дрвећа, за исто толико одјељења у ОШ Радојица Перовић.

-Ову акцију подстакли су љубав, пријатељство и толеранција. То нам говори да се ове вриједности и даље цијене и да их је потребно чувати и вредновати. Данас смо посадили 65 садница као симбол прихватања различитости- истакла је Снежана Дакић Томановић, директорица Основне школе Радојица Перовић.

Дакић Томановић је нагласила да прихватањем посебних другара и грађењем пријатељства, без обзира на разлике, дјеца постају бољи људи, а ми их, како је истакла, можемо храбрити и упућивати да истрају и његују љубав. Она је навела да нам инклузивно образовање омогућава да видимо да је свијет направљен од различитости и да га оне чине богатијим.

-За Јованину радост, ипак, највише су заслужни њени другари. Ови мали, велики, људи способни су да ураде ствари незамисливе одраслом човјеку и тако мијењају свијет на боље. Они нам својим понашањем указују да разлике које постоје међу нама не треба да буду препреке већ мостови којима ћемо корачати у сигурну будућност. Захвалила бих се, прије свега, дјеци и колегама, што су начином опхођења према Јовани подстакли њене родитеље да нам искажу захвалност на овакав начин, Јованиним родитељима што цијене наш труд и жељу да Јована буде задовољна, као и господину потпредсједнику Дритану Абазовићу који је имао слуха да ову иницијативу претвори у акцију, те да нам данас, уз подршку предузећа Зеленило, омогући да направимо парк у дворишту наше школе, на радост свих нас-рекла је Дакић Томановић.

Абазовић је, захваљујући свима на присуству и иницијативи, навео да је срећан због специјалне енергије која га окружује и истакао да све што старији треба да раде у животу мора бити намијењено за дјецу Црне Горе.

-Ово је само један мали симболични пројекат за дјецу Црне Горе, да ширимо руке и љубав, да примимо свакога у загрљај, како би били увијек срећни, задовољни, насмијани, као што сте данас. Потребно је да прихватимо различитости, да се боримо за еколошку државу, да свако од вас има своје дрво, како би касније својој дјеци показали дрво које сте ви засадили док сте били у школи. Нека смо сви живи и здрави, да се добро дружимо, да смо насмијани. Идемо даље у изградњи једног љепшег друштва- закључио је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 19:49