agencija za civilno vazduhoplovstvo / - FOTO: ACV
16/09/2024 u 09:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

ACV: Novo rukovodstvo otklanja neusklađenosti iz prethodnog perioda

Novo rukovodstvo Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) samoinicijativno je pokrenulo procedure za unapređenje poslovanja i otklanjanje neusklađenosti iz prethodnog perioda, na koje ukazuje i Državna revizorska institucija sadašnjim izvještajem za 2023. godinu.

To su saopštili iz ACV-a.

Nadležni Kolegijum DRI dao je pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na godišnji finansijski izvještaj Agencije i negativno mišljenje na pravilnost poslovanja za 2023. godinu.

- Napominjemo da je ACV prošle godine bila u specifičnoj situaciji, s obzirom da u jednom periodu nije imala direktora, a potom je institucija bila u stanju sa vršiocem dužnosti direktora. Aktuelno rukovodstvo Agencije imalo je otvorenu, konstruktivnu i djelotvornu saradnju sa predstavnicima DRI- navodi se u saopštenju.

Vazduhoplovne agencije Crne Gore i Hrvatske jačaju saradnju: ACV-u dragocjena podrška članice EU

Državnoj revizorskoj instituciji je ukazano na završnom sastanku da će određene nepravilnosti biti riješene organizacionim promjenama kroz novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, čiji je cilj upravo unaprijeđen, efikasniji i zakonit rad, isključivo u interesu ove značajne institucije.

- Dodatno, prije revizije DRI - menadžment i Savjet Agencije već su prepoznali da je potrebno poboljšati ili usvojiti nove procedure, kao i uskladiti poslovanje u određenim oblastima. To je rezultiralo uklanjanjem pojedinih preliminarnih nalaza DRI nakon što smo dostavili objektivne dokaze- navode saopštenjem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
DRIACVRUKOVODSTVO
16. septembar 2024 09:51