Pošumljavanje Plav / - UPRAVA ZA GAZDOVANJE šUMAMA
06/06/2024 u 11:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Akcijama pošumljavanja: Zasađeno blizu 40.000 sadnica u područnim jedinicama Podgorica i Plav

U prethodnom periodu akcijama pošumljavanja uspješno je zasađeno blizu 40.000 sadnica u Područnim jedinicama Podgorica i Plav, a u skladu sa planskim dokumentima.

- U Područnoj jedinici Podgorica, Gazdinska jedinica „Opasanica -Travska gora“, tokom prošlog mjeseca službenici Uprave uspješno su posadili 26.200 sadnica smrče na ukupnoj površini od 13 hektara. U istom periodu, a na osnovu planskih doumenata za šumsko-uzgojne radove i Područna jedinica Plav je uspješno završila planirano pošumljavanje. Službenici Uprave u ovoj područnoj jedinici uspješno su zasadili 13.545 sadnica smrče u Gazdinskoj jedinici „Babina Gora- Vaganica“, na ukupnoj povšini od oko 6,75 hektara, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

image

Pošumljavanje Podgorica

- UPRAVA ZA GAZDOVANJE šUMAMA

U oba slučaja korišćene su sadnice iz državnog rasadnika „Trebaljevo“ u Kolašinu. Komisija za praćenje i prijem radova na pošumljavanju i u ovim područnim jedinicama je dala pozitivno mišljenje na izvršene radove, čime se finiširaju aktivnosti i kontrole izvršenih radova na pošumljavanju planiranih 300.000 sadnica, sve do jeseni, kada će Uprava organizovati novo masovno pošumljavanje po područnim jedinicama.

Zasađeno 7.000 sadnica u Kolašinu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:02