/ - ИЈЗ Фото
05/05/2022 u 18:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Актуелне епидемијске мјере важиће до 19. маја

Влада Црне Горе данас је донијела Одлуку којом је продужила рок важења актуелних епидемијских мјера до 19. маја

Влада Црне Горе данас је донијела Одлуку којом је продужила рок важења актуелних епидемијских мјера до 19. маја.

- Донијета је Одлука о измјени Одлуке о предузимању привремених мјера усљед појаве епидемије заразне болести КОВИД-19 од већег епидемиолошког значаја којом се рок важења актуелних мјера продужава до 19. маја- казали су из Владе.

Они су саопштили да је потпредсједник Владе и министар одбране Рашко Коњевић именован за замјеника предсједника Вијећа за националну безбједност.

На челу Вијећа за националну безбједност, по функцији, налази се премијер Дритан Абазовић.

- Састав Вијећа чине и министри правде, унутрашњих послова финансија и вањских послова, Марко Ковач, Филип Аџић, Александар Дамјановић, Ранко Кривокапић, као и вршилац дужности директора Агенције за националну безбједност Саво Кентера- казали су из Владе.

Како су навели, чланови Вијећа су и предсједник и замјеник предсједника Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Милан Кнежевић и Мевлудин Нухоџић.

Донијета је и Уредба о организацији и начину рада државне управе, којом је утврђена нова организација органа државне управе, са 18 министарстава и 24 органа управе.

- Дио министарстава наставља да ради под досадашњим називом, док један број министарстава наставља да ради под измијењим називом, и у дјелокругу који је утврђен овом Уредбом- рекли су из Владе.

Они су навели да је утврђено да највећи број органа управе наставља да ради под досадашњим називом и у дјелокругу који је утврђен том Уредбом.

Влада је усвојила Информацију о Меморандуму о разумијевању о сарадњи између министарстава вањских послова Црне Горе и Јерменије. Тим документом, како је појашњено, предвиђа се интензивирање дијалога двају ресора вањских послова.

- Превасходно путем механизма политичких консултација, с циљем разматрања свих аспеката билатералних односа и размјене мишљења о модалитетима даљег развоја сарадње и међународним питањима од обостраног интереса- додали су из Владе.

Влада је усвојила мишљења којима се прихватају Предлог закона о измјенама и допунама Закона о порезу на непокретности, који су Скупштини поднијели Коњевић и посланица Драгиња Вуксановић Станковић.

Прихваћен је и амандман посланика Ивана Брајовића, Дамира Шеховића и Бориса Мугоше на Предлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама, као и два амандмана посланика Дејана Ђуровића, на Предлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама.

- Влада је дала негативна мишљења на предлог закона о измјенама и допунама Закона о порезу на додату вриједност, који су Скупштини поднијели посланици Брајовић, Шеховић и Мугоша, уз образложење да је претходна влада у скупштинску процедуру упутила Предлог закона у идентичном тексту- наводи се у саопштењу.

Они су дали негативно мишљење и на два амандмана посланика Милоша Конатара на Предлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама и три амандмана посланице Вуксановић Станковић на Предлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:51