Са састанка / - Управа за инспекцијске послове
17/03/2022 u 09:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ангажовати два туристичка инспекора у Никшићу

Николић је упознао саговорнике да су приходи од боравишних такси били три пута већи него у 2020. години

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић уприличио је пријем за директора Управе за инспекцијске послове Илира Харасанија, помоћницу директора Ану Вујошевић и главну тржишну инспекторку Марину Радуловић. 

Директор Управе Харасани је истакао да су појачане контроле на имплементацији програма ''Европа сад', у угоститељским објектима са посебним акцентом на употребу дуванских производа, као и на сузбијању „сиве економије“. У циљу спровођења тих акција Управа има одличну сарадњу са Општином Никшић, нагласио је Харасани. 

Ковачевић је истакао да је веома значајна подршка са државног нивоа и да ће локална управа дати свој допринос у остваривању свих активности које се заједнички спроводе са Управом за инспекцијске послове. 

Секретар Секретаријата за инспекцијски надзор Милош Николић је истакао да је веома значајно што ће се заједнички направити план будућих активности, како би се посао обављао што ефикасније. Николић је упознао саговорнике да су приходи од боравишних такси били три пута већи него у 2020. години. 

  - С обзиром да је област туризма и угоститељства широка и комплексна, биће неопходно у наредном периоду да Секретаријат ангажује два туристичка инспектора -  закључио је Николић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:44