Фото: Портал Дан)
16/06/2021 u 19:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Апел запослених у аутомат клубовима: Да се дозволи рад у периоду од 00-24

Наиме, објекти аутомат клубова су у дугом временском периоду били затворени или им је радно вријеме ограничено, што је довело у питање велики број радних мјеста

Запослени у аутомат клубовима упутили су допис-апел министарки здравља Јелени Боровинић Бојовић.

Њихов допис преносимо интегрално:

Поштована министарко, др Јелена Боровинић-Бојовић,

Послије неколико иницијатива наших послодаваца према Вама и Министарству здравља у којима од њих нијесмо добили гаранције када је могуће да наше радне обавезе могу почети да се одвијају у пуном капацитету, одлучили смо да Вам се и ми запослени у аутомат клубовима директно обратимо са иницијативом.

Узимајући у обзир много бољу епидемиолошку ситуацију везано за пандемију Ковид-19, обраћамо Вам се са молбом да размотрите могућност да се привредним друштвима из области игара на срећу, дозволи рад  у објектима  аутомат клубова у периоду од 00-24х, што је регуларно радно вријеме истих у складу са општинским одлукамо о радном времену, или да се  бар сходно правној аналогији, дозволи радно вријеме аутомат клубовима у истом временском периоду као и казинима тј. од 00-04х, јер се ради о готово идентичном начину приређивања игара на срећу у овој врсти објеката приређивача.

Наиме, објекти аутомат клубова су у дугом временском периоду били затворени или им је радно вријеме ограничено, што је довело у питање велики број наших радних мјеста .

У овој дјелатности од почетка пандемије па до данас отпуштен је велики број запослених, а разлог за то треба тражити у околности да је дјелатност у дугом периоду била затворена, радно вријеме ограничено, није постојала могућност пуног упошљавања запослених радника, а право на субвенције нисмо могли да остваримо.

Оно што Вам можемо гарантовати је то да објекти аутомат клубова имају мале просторне капацитете, и да у њима истовремено не борави већи број људи, што свакако смањује могућност преношења вируса. Ради се о просторима од 30 м2 до највише 100 м2. Такође, одговорно тврдимо као непосредни судионици да наши послодавци у својим објектима аутомат клубова у потпуности поштују све мјере које се односе на ову категорију привредних друштава, сходно Наредби за предузимање привремених мјера за спрјечавање уношења у земљу, сузбијање и спрјечавање преношења новог коронавируса ("Службени лист Црне Горе", бр. 033/21 од 31.03.2021) .

У циљу очувања наших радних мјеста молимо Вас да уважите нашу иницијативу и са првим следећим пакетом мјера омогућите да се у пуном капацитету вратимо својим радним обавезама у пуном радном времену у циљу очувања егзистенције нас и наших породица.

ЗАПОСЛЕНИ 

ПРИРЕЂИВАЧА ИГАРА НА СРЕЋУ У АУТОМАТ КЛУБОВИМА

Прилог:

- Списак са 319 својеручних потписа запослених у аутомат клубовима компанија:

- доо Чибри, 

- доо Мултимат,

- МНА Гаминг доо,

- Везув доо, 

- ХТЛ Монтенегро, доо

- Зен А Матиц, доо

- Марковић Гранд Цомпанy, доо

- Гаме Wорлд, доо

- Бее Фее МНЕ, доо

 Достављено :

Министру финансија и социјалног старања Милојку Спајићу 

Директору Управе прихода и царина Александру Дамјановићу

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:00