Artan Kurti / - UL INFO
02/01/2024 u 15:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Artan Kurti tužio Milovića, traži mu 2.000 za duševne bolove

Neistine, komentari i navodi u tekstu tužiocu (Kurti) su nanijeti duševni bolovi zbog povrede časti i ugleda koji su doveli do intenzivnog poremećaja psihičke ravnoteže, ističe se u tekstu tužbe protiv Milovića

Bivši generalni inspektor Agencije za nacionalnu bezbjednost Artan Kurti traži tužbom od ministra pravde Andreja Milovića 2.000 eura po osnovu naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda nastalih usljed objavljenih, kako je naveo, neistinitih informacija u dnevnom listu "Pobjeda", saznaje Portal Dan.

U intervjuu ministar pravde optužuje bivšeg premijera Dritana Abazovića da je preko generalnog inspektora ANB-a Artana Kurtija u tu službu „sa ulice“ doveo desetine ljudi bez provjera i profesionalne obrade i da je pod Kurtijevom komandnom palicom organizvao protivzakonito praćenje ljudi.

U intervjuu se navodi i da je bivši generalni inspektor ANB-a, Kurti, smijenjen zbog zloupotreba službenog položaja i zloupotrebe ovlašćenja i da je bilo mnogo nepravilnosti i nezakonitosti poput nelegalnog protivzakonitih praćenja ljudi.

image

Tekst tužbe

- FOTO: PORTAL DAN

- Više od 50 ljudi, a moguće i 70 do 80 je zapošljeno u ANB-u na taj način otkad je Kurti došao u Agenciju, pa do njegovog razrješenja - naveo je tada Milović, kako se navodi u u tužbi u koji Portal Dan ima uvid. 

Takođe se nabodi i da su navodi Milovića netačni, tendenciozni, zlonamjerni i nijesu potkrijepljeni nikakvim dokazima, te da predstavljaju moralnu i profesionalnu diskvalifikaciju Kurtija.

- Objavljivanjem ovih neistina, komentara i navoda u tekstu, tužiocu su nanijeti duševni bolovi zbog povrede časti i ugleda koji su doveli do intenzivnog poremećaja psihičke ravnoteže, naročito imajući u vidu reputaciju koju je gradio - navodeno je tužbi Artana Kurtija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 00:21