МАРКО БЕГОВИЋ / - ФОТО: МПНКС
18/01/2022 u 15:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беговић: Уклоњене неправилности са WАДА, нема опасности од суспензије за наше спортисте

Као што сам обећао ступањем на дужност, обавезао сам се да ћу да ријешим проблем који је проузрокован нестручним и несавјесним поступањем претходних управљачких структура на пословима спорта и младих, казао је Беговић

Управа за спорт и младе је прије рока отклонила све неправилности које се тичу усаглашености са правилима Свјетске антидопинг агенције (WАДА) гдје је постојала опасност да Црна Гора буде кажњена искључењем наших спортиста из свих такмичења, а у случају да нас не искључе спортисти не би наступали под нашом заставом и химном, казао је в.д директора Управе за спорт и младе Марко Беговић, рекавши да ово представља још једну велику побједу Управе за спорт и младе.

- Као што сам обећао ступањем на дужност, обавезао сам се да ћу да ријешим проблем који је проузрокован нестручним и несавјесним поступањем претходних управљачких структура на пословима спорта и младих- казао је Беговић у саопштењу.

Беговић је казао да јавност не мора бринути о потенцијалној суспензији црногорских спортиста већ се може фокусирати на њихове сјајне наступе.

-Лјековитост овог процеса огледа се у чињеници да је успостављен партнерски однос са релевантним међународним организацијама и обезбијеђена експертско-техничка подршка за нови институционални аранжман. У наредном периоду, црногорски спорт очекују битне промјене са тежиштем на заштити права спортиста и спортских радника, с једне, и обезбјеђивањем концепта спорт за све, с друге стране- закључио је Беговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:02