/ TUZILACKI SAVJET SJEDNICA - LAZAR RUZIC
24/10/2024 u 19:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Omogućeno pokretanje izbora novih članova Komisije za etički kodeks

Tužilački savjet dao je saglasnost na Poslovnik o radu Komisije za etički kodeks, čime je omogućeno pokretanje postupka za izbor novih članova ove komisije.

Kako je pojašnjeno, komisija prati primjenu Etičkog kodeksa državnih tužilaca i daje mišljenje da li je određeno ponašanje rukovodilaca, odnosno državnih tužilaca u skladu sa kodeksom.

- Na sjednici je data saglasnost na podzakonske akte kojima se uređuju unutrašnje poslovanje Državnog tužilaštva i okvirna mjerila za određivanje potrebnog broja državnih tužilaca i državnih službenika i namještenika u državnom tužilaštvu. Članovi Tužilačkog savjeta, takođe su, usvojili Pravilnik o varijabilnom dijelu zarade za zaposlene u Državnom tužilaštvu i dali saglasnost za uspostavljanje case management sistema u Državnom tužilaštvu- navodi se u saopštenju Tužilačkog savjeta.

kako se dodaje, na dnevnom redu bilo je i razmatranje pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada, ocijenjeno je da su 2 pritužbe osnovane, dok ih je 6 neosnovano, a jedna djelimično osnovana.

Dva speciјalna tužioca suspendovana, јednog provјerava Etička komisiјa

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

24. oktobar 2024 20:26