Полиција, илустрација / - Фото Портал
24/03/2022 u 11:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Усвоjена СОКТА: Означени кланови и приjетње по националну безбjедност

Јавна верзиjе СОКТА убрзо бити доступна, како би се jавност могла упознати са кључним карактеристика криминалних активности коjе су обрађене у предметном документу, саопштено jе из БОК-а

Данас jе усвоjена СОКТА – Процjена опасности од тешког и организованог криминала у Црноj Гори, коjом су таргетоване организоване криминалне групе и приjетње по националну безбиjедност Црне Горе, саопштено jе након шесте сjеднице Бироа за оперативну координациjу (БОК).

Како наводе, СОКТА jе израђена од стране Међуресорског оператвног тима састављеног од представника органа обавjештаjно-безбjедносног сектора и Тужилаштва.

На данашњоj сjединици БОК-а, констатовано jе верификовање класификоване верзиjе Процjене опасности од тешког и организованог криминала у Црноj Гори, коjа садржи податке о идентификованим криминалним групама са шемама веза, структуром и улогама њихових чланова.

- Указуjемо да ће jавна верзиjе СОКТА убрзо бити доступна, како би се jавност могла упознати са кључним карактеристика криминалних активности коjе су обрађене у предметном документу“, саопштено jе из БОК-а.

На данашњоj сjедници, усвоjен jе предлог листе националних приоритета у области борбе против тешког и организованог криминала коjи обухвата осам области, а коjи ће бити достављен на коначну верификациjу Виjећу за националну безбjедност.

С тим у вези наводе да су створени предуслови да се сходно надлежностима Бироа за оперативну координациjу и осталих органа обавjештаjно-безбjедосног сектора отпочну активности на планирању и имплеменациjи даљих мjера и радњих у борби против тешког и организованог криминала, са фокусом на идентификоване приоритете.

Биро за оперативну координациjу jе у диjелу коjи се односина праћење имплементациjе активности коjе се реализуjу међуагенциjском сарадњом, усвоjио Извjештаj о раду Националног међуресорског оперативног тима за сузбиjање насилног екстремизма, тероризма, прања новца и финансирања тероризма.

Поред предсjедника БОК-а Дритана Абазовића, данашњоj сjединици су присуствовали чланови директор Управе полициjе Зоран Брђанин, директор Агенциjе за националну безбjедност Деjан Вукшић, генерални директор Обавjештаjно-безбjедносног директората потпуковник Тодор Горановић, вршилац дужности Генералног директора директората за безбjедносне послове и надзор Петар Копривица, док су по позиву сjедници присуствовали и Главни специjални државни тужилац Владимир Нововић и секретарка Националног оперативног тима за сузбиjање насилног екстремизма, тероризма, прања новца и финансирања тероризма Кристина Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 14:06