/ - FOTO: TV PLJEVLJA
08/10/2021 u 18:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Болница у Пљевљима: Грађани могу ући у ковид одјељења, али само да обаве преглед

У овој здравственој установи строго су забрањене посјете пацијената ковид одјељењу, казао је директор болнице Грбовић поводом снимка објаљеном на Порталу Дан

У пљевљској болници строго су забрањене посјете пацијената ковид одјељењу, саопштио је директор ове здравствене установе Саша Грбовић. 

(ВИДЕО) Погледајте како у пљеваљској болници грађани несметано иду у посјету зараженим пацијентима

Грбовић је у изјави за Портал Дана казао да грађани могу бити пуштени у ковид одјељења само у случају да је потребно да се обави преглед или да се истима индикује терапија.

Грбовић је реаговао поводом снимка који су порталу Дана доставили читаоци, а за који тврде да представља кршење правила забране посјета за ковид пацијенте у пљеваљској болници.

- У оквиру ковид одјељења Опште болнице Пљевља постоје двије пријемне амбуланте. Једна је тријажно опсервациони контејнер испред ковид одјељења, а друга амбуланта се налази у оквиру ковид одјељења. Услед попуњености опсервационог контејнера као и попуњености ковид одјељења због прилива више пацијената, односно слања на болничко лијечење од стране примарне здравствене заштите, прегледи пацијената се врше у амбуланти која се налази у склопу ковид одјељења - појаснио је он. 

Читаоци који су нам послали снимак се питају ако jе на снимку пациjент, зашто jе без пратње медицинског особља коjе га уводи и зашто носи кесу са храном и личним стварима? 

Подсјећамо, у Црној Гори је по општинама највише активних случајева инфекцијом корона вирусом на 100 хиљада становника регистровано у Пљевљима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:32