Јелена Боровинић Бојовић / - SASAMATIC
27/10/2021 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинић Бојовић: Број преминулих мањи за 15,2 одсто

Она је казала да је хоспитализованих 330, што је за око седам одсто мање у односу на петак, када су у Црној Гори у болницама била 354 ковид пацијента

Број преминулих од посљедица коронавируса у посљедњих 14 дана мањи је за 15,19 одсто у односу на претходне двије седмице, казала је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић.

Она је агенцији МИНА казала да је просјечна старост невакцинисаних преминулих пацијената 70, а вакцинисаних 75 година.

Према ријечима Боровинић Бојовић, у посљедње двије седмице број обољелих је већи за 4,23 одсто, у односу на двије седмице раније.

 - Ти проценти одговарају сличним процентима у већем броју држава Европе, као што је, на примјер, Њемачка - навела је Боровинић Бојовић.

Она је казала да је хоспитализованих 330, што је за око седам одсто мање у односу на петак, када су у Црној Гори у болницама била 354 ковид пацијента.

Боровинић Бојовић је рекла да ти резултати такође захтијевају одређени опрез, јер се, како је појаснила, сваки пораст броја новообољелих, одржава на болничко лијечење у наредних 14 дана.

Она је навела да је од укупног броја заражених коронавирусом у Црној Гори опорављено 98,5 одсто.

 - Успјешност лијечења и опоравка у Црној Гори је отприлике на нивоу Словеније, гдје је леталитет такође 1,5 одсто, а бољи је него у Хрватској гдје износи око два одсто - рекла је Боровинић Бојовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:27