/ Јелена Боровинић Бојовић
14/09/2021 u 10:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинић Бојовић: Ниједна вакцина не штити 100 одсто, али штите од најтежих обољења

Она је навела и да је логично да одређен број дјеце школског узраста буде позитиван на коронавирус.

Више од 90 одсто пацијената који се налазе на лијечењу у јединицама Интензивне његе није вакцинисано, казала је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић и апеловала на грађане да се вакцинишу и поштују епидемиолошке мјере.

Боровинић Бојовић је, у Бојама јутра на Телевизији Вијести, казала да се на болничком лијечењу налази 399 пацијената. Она је истакла да је више од 90 одсто пацијената који се налазе на лијечењу у јединицама Интензивне његе невакцинисано. Према њеним ријечима, од укупног броја преминулих особа, више од 86 одсто није било вакцинисано.

- Ниједна вакцина не штити 100 одсто, али дефинитивно штите од најтежих обољења- рекла је Боровинић Бојовић.

Она је навела и да је логично да одређен број дјеце школског узраста буде позитиван на коронавирус.

- Добро је да имају благу клиничку слику. Имамо 96 хиљада ученика и овај број позитивних није алармантан- казала је Боровинић Бојовић.

Према посљедњим подацима, у Црној Гори је, од почетка школске године, коронавирусом заражен 631 ученик и 190 наставника и професора.

- Циљ је да школе буду што дуже отворене и овај број обољелих није алармантан- казала је Боровинић Бојовић.

У Црној Гори је, према посљедњим подацима Института за јавно здравље, активно 7.508 случајева коронавируса. На питање када се може очекивати пад броја обољелих, Боровинић Бојовић је казала да је сада то тешко прогнозирати.

-Важно је да се каже да ћемо поштовањем мјера и вакцинацијом ће број нових случајева кренути да пада. Сви заједно треба да наставимо да поштујемо мјере и да они који се нијесу вакцинисали то учине- казала је Боровинић Бојовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:40