Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић / - Министарство
21/07/2021 u 14:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Боровинић Бојовић: Нове мјере биће познате у петак

Она је казала да су бројке заражених за сада добре, али су граничне, и напоменула да је Црна Гора све вријеме спроводила и спроводиће масовно тестирање

Савјет за борбу против коронавируса донијеће сјутра нове епидемиолошке мјере, најавила је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић.

Нове мјере у борби против коронавируса, како је навела, биће саопшетене у петак, на конференцији за новинаре.

-Као што сам и најавила, у случају промјене епидемиолошке слике у Црној Гори, мјере у борби против коронавируса биће кориговане- казала је Боровинић Бојовић агенцији МИНА.

Она је навела да је, након што је засиједала Комисија за борбу против коронавируса, у уторак и данас одржала састанке са челницима Института за јавно здравље (ИЈЗ) и Клиничког центра, са којима је усагласила предлог предстојећих ограничења.

-Одлуку, као што је јавности познато, донијеће Савјет Владе Црне Горе. Наш састанак биће одржан сјутра, након чега ће у петак бити сазвана конференција за медије у ИЈЗ- рекла је Боровинић Бојовић.

Она је казала да су бројке заражених за сада добре, али су граничне, и напоменула да је Црна Гора све вријеме спроводила и спроводиће масовно тестирање.

-Данас је, од 1.694 тестирана, 47 позитивних налаза. Ситуација позива на опрез. Молим све да се чувају. Што се више грађана вакцинише, то ће мање ограничења бити- навела је Боровинић Бојовић.

Она је најавила да ће у Будву бити послате додатне епидемиолошке екипе које ће све вријеме бити увезане са Управом за инспекцијске послове и Управом полиције.

-У случају погоршања епидемиолошке ситуације, ИЈЗ ће користити препоруке из Пописа кључних активности и нивоа припремљености за критичне варијанте САРС-КоВ-2 и повећане трансмисије у државама широм Европе, документ који им је достављен од Свјетске здравствене организације-казала је Боровинић Бојовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

20. septembar 2021 22:11