Vladimir Božović  / - FOTO: PR CENTAR
23/09/2024 u 07:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Božović brucošima: Uspjeh je rezultat istrajnosti, do velikih ciljeva vode mali koraci

Uspjeh je rezultat istrajnosti i kontinuiranog rada na sebi, a do velikih ciljeva vode mali koraci poručio je brucošima rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović, čestitajući im na odluci da postanu dio akademske zajednice i stvaraju bolju i sigurniju budućnost.

Božović je poželio brucošima dobrodošlicu na Univerzitet Crne Gore i podsjetio ih na važnost misli da je uspjeh zbir malih napora koji se ponavljaju iz dana u dan.

- Ovaj princip predstavlja ključ za postizanje velikih ciljeva i ostvarenje velikih snova. Neka vam ovo bude vodilja u svemu o čemu budete mislili i što budete činili - poručio je Božović.

Ohrabrio je studente da sanjaju velike snove, ali da ih grade korak po korak, jer upravo mali koraci vode do zadatih ciljeva.

- Oni nas podsjećaju da uspjeh nije uvijek rezultat revolucije, već mnogo češće istrajnosti i kontinuiranog rada na sebi. U narednim godinama od vas će se očekivati da se posvetite učenju i ličnom razvoju, a mi ćemo biti tu da prepoznamo i podržimo vaše talente, da vas ohrabrimo u izazovima koji vas čekaju i pružimo podršku na putu ka ostvarenju vaših ciljeva - naglasio je Božović.

Vjeruje da studenti pišu nove stranice istorije i stvaraju bolju i sigurniju budućnost.

- Uspjeh ne zavisi samo od srećnih okolnosti i darovanih prilika, već je rezultat upornosti, truda i odlučnosti da se izborite sa izazovima. Zato budite hrabri, posvećeni i strastveni u svojim naumima. Budite strpljivi i vjerujte da je svaki mali korak koji napravite danas dio većeg puta ka vašem uspjehu sjutra. Dobrodošli na Univerzitet Crne Gore i srećan vam početak - zaključio je Božović.

Novi saziv Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, na čelu profesor dr Milivoje Radović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 07:52