Radomir Božović / - FOTO: DAN
30/01/2024 u 20:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božović: Upućen usmeni nalog da se plate obračunavaju po starom, Vlada grubo krši GKU

Bez povećanja januarskih plata

Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović kazao je da, prema njegovim saznanjima, prosvjetni radnici neće primiti povećane januarske plate, već da je usmeno direktorima škola i računovođama rečeno da se one obračunavaju po starom Granskom kolektivnom ugovoru (GKU).

- Po mojim saznanjima nećemo primiti uvećane zarade, direktorima i računovođima je usmeno rečeno da obračunavaju plate po starom GKU. Dakle, nikakvog pismenog naloga iz Ministarstva prosvjete nije bilo. U ovom trenutku platu ćemo primiti bez uvećanja od 10 odsto - rekao je Božović u emisiji "Reflektor" na TV Vijesti.

To će značiti, navodi on, da će Vlada Milojka Spajića grubo i jednostrano prekršiti GKU potpisan sa prethodnom Vladom.

- Bez ikakvog dijaloga Vlada se odlučila na ovaj korak. Još postoji prostora da se povuku obračunske liste i da se obračunaju nanovo plate što bi značilo i odustajanje od štrajka - rekao je Božović.

Sve da ne postoji potpisan GKU, Božović kaže da imaju moralno pravo da tražepovećanje plata. Tvrdi da ima novca za tu namjenu.

Božović je saopštio i da bi trebalo da sa predstavnicima Ministarstva prosvjete održe novi sastanak u petak poslije podne. Spremni su, kako kažu, na kompromis.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 06:24