Гудељевић и Братић / - Влада ЦГ
09/06/2021 u 21:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Братић: Центар изврсности да буде у Црној Гори

Братић је каже да је Црна Гора већ именовала нове координаторе овог пројекта, који ће, у наредном периоду, настојати да интензивирају ову значајну иницијативу

На маргинама министарског SEECP састанка у Турској, министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић је имала билатерални сусрет са Анкицом Гудељевић, министарком цивилних послова Босне и Херцеговине, на којем је представила могућност да локација Центра изврсности буде у Црној Гори.

Током састанка размотрена су питања досадашње сарадње између двије земље, у областима из надлежности министарстава, а овом приликом је закључено да постоји простор за њихово унапређивање те да би у том правцу требало размијенити посјете на министарском нивоу.

Саговорнице су се усагласиле да би у овом моменту, у свјетлу унапређења програма из сфере мобилности младих, требало припремити и потписати споразум којим би се ова питања регулисала. Такође, размијењена су досадашња искуства везана за пројекат SEEIIST, а овом приликом је министарка Братић представила могућности Црне Горе за понуду евентуалне локације за изградњу Центра изврсности, а у складу са захтјевима пројекта. Министарка Гудељевић се сагласила да је овај пројекат једно од поља могућег заједничког интересовања, те да би двије државе у будућности могле уже сарађивати. Истовремено, министарка Братић је упознала Гудељевић са чињеницом да је Црна Гора већ именовала нове координаторе овог пројекта, који ће, у наредном периоду, настојати да интензивирају ову значајну иницијативу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:29