Vesna Bratić / LAZAR RUZIC
17/01/2023 u 16:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bratić izgubila još jedan spor: Sud u Kotoru presudio u korist smijenjenog direktora kotorske gimnazije

Bratić je u obrazloženju smjene kotorskog direktora navela da je Perovića smijenila jer ne izvršava radne zadatke, odnosno vrši povredu radne obaveze

Osnovni sud u Kotoru poništio je rješenje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta od 12. jula 2021. godine, kojim je smijenjen direktor kotorske Gimnazije Božo Perović, a resornom Ministarstvu naloženo da plati troškove postupka.

Osnovni sud u Kotoru poništio je rješenje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta od 12. jula 2021. godine, kojim je  Perović, a resornom Ministarstvu naloženo da plati troškove postupka.

Nakon toga ići će, kako piše Skala radio, tužbe za naknadu štete.

Bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je u obrazloženju smjene kotorskog direktora navela da je Perovića smijenila jer ne izvršava radne zadatke, odnosno vrši povredu radne obaveze a na njegovo mjesto ekspresno imenovala novu VD direktoricu Gimnazije Kotor, nastavnicu italijanskog jezika Slavicu Stupić.

Božo Perović je, po opštem mišljenju bio jedan od najboljih direktora koje je Gimnazija imala u prethodnom periodu.

Presuda je obrazložena na devet stranica temeljno, iz koje se jasno vidi da ministarka Bratić nije postupila u skladu sa zakonom.

U Specijalnom državnom tužilaštvu SDT formiran je predmet protiv bivše ministarke  Bratić nakon što je Centar za građansko obrazovanje CGO podnio protiv nje krivičnu prijavu zbog, kako su naveli, nezakonite smjene direktora škola tokom 2021. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 03:25