/ - Фото: УП
06/12/2021 u 14:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брђанин: Полиција фокусирана на усмјеравање ресурса у борби против криминала

црногорска полиција фокусирана на усмјеравање ресурса у борби против организованог криминала и да ће томе значајно допринијети успостављање стратешких пројеката за јачање оперативних капацитета

Директор Управе полиције Зоран Брђанин се данас састао са делегацијом криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије и представницима ИЦИТАП-а Србија. 

На састанку су констатовани традиционално добри односи између двије безбједносне службе и изражено је увјерење да ће сарадња у том духу бити настављена и у наредном периоду, уз континуирано снажење партнерства. 

Снажење регионалне сарадње, по принципу заједничког дјеловања у остварењу регионалне стабилности, је кључно у суочавању са свим безбједносним изазовима те су саговорници изразили спремност и отвореност за даље унапређење партнерства у сегментима од обостраног интереса. 

Јачање оперативних капацитета криминалистичких полиција, прикупљање и размјена оперативних података о организованим криминалним групама и оперативних података за покретање финансијских истрага представљају кључни корак у стварању заједничког одговора проблему са којим се суочава цијели регион. 

Брђанин је истакао да је црногорска полиција фокусирана на усмјеравање ресурса у борби против организованог криминала и да ће томе значајно допринијети успостављање стратешких пројеката за јачање оперативних капацитета. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:51