/ - фото: Управа полиције
19/10/2021 u 13:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брђанин: Стицање савремених вјештина темељ ефикасније полиције

Директор Управе полиције данас се срео са извршим директором Агенција Европске уније за обуке у подручју спровођења закона

Зоран Брђанин директор Управе полиције данас се срео са извршим директором CEPOL-a (Агенција Европске уније за обуке у подручју спровођења закона) Detlef Schröder.

Теме данашњег састанка су били модели будуће сарадње и подршка CEPOL-a у спровођењу обука на јачању капацитета црногорске полиције у спровођењу закона али и снажније учешће наше полиције са партнерима у активностима борбе против регионалних и међународних пријетњи.

- Усвајање европских стандардних процедура у поступању полиције је наше опредјељење, а стручно усавршавање и стицање савремених знања и вјештина су темељи у стварању модерније и ефикасније полиције- саопштио је Брђанин на састанку.

Црногорска полиција остаје отворена за сарадњу и учешће у свим пројектима и активностима које се тичу тероризма, посебно у погледу благовремене размјене информација и предузимања превентивних радњи у том погледу.

Реализација пројекта „Партнерством против криминала и тероризма“ (CEPOL WB PaCT) доказ је посвећености Европске уније унапређењу оперативне сарадње са регионом у борби против организованог криминала и тероризма.

Црна Гора је, пред Републике Албаније, Босне и Херцеговине, Републике Србије, Републике Сјеверне Македоније и Косова, корисница овог пројекта који ће трајати 36 мјесеци а чији је главни циљ унапређење оперативне сарадње у региону Западног Балкана и државама чланицама Европске уније која је усмјерене против криминалних пријетњи а прије свега против организованог криминала и тероризма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:19