Pribor za učenike iz Ukrajine / SCREENSHOT PRIMORSKI.ME - SCREENSHOT PRIMORSKI.ME
07/09/2022 u 14:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Caritas podijelio školski pribor đacima izbjeglicama iz Ukrajine

Pored toga što su promijenili svoje gradove i kuće, i na njih morali da se priviknu, djeca iz Ukrajine promijenila su i školu i od ponedjeljka pokušavaju da se uklope u naš obrazovni sistem i način rada

Predstavnici Caritasa Crne Gore podijelili su juče pomoć za djecu izbjeglice iz Ukrajine koja školu pohađaju u opštini Bar u vidu školskog pribora. Ova pomoć podijeljena je školarcima kao vid podrške njihovoj integraciji u obrazovni sistem, prenosi Primorski portal.

- Pored toga što su promijenili svoje gradove i kuće, i na njih morali da se priviknu, djeca iz Ukrajine promijenila su i školu i od ponedjeljka pokušavaju da se uklope u naš obrazovni sistem i način rada. Pomoć u vidu školskog pribora jedan je vid podrške za njihovu lakšu integraciju kako u obrazovni sistem tako i u društvo, saopšteno je iz Caritasa.

Od početka izbijanja rata u Ukrajini, i dolaska izbjeglica iz ove zemlje u Crnu Goru, Caritas preduzima različite aktivnosti kako bi olakšao njihovu integraciju u naše društvo.

- U tom smislu, izbjeglice koje se za pomoć obrate Caritasu, podršku su dobijali u vidu smještaja, hrane, higijenskih sredstava, ljekova i slično. Pored navedenog oni na raspolaganju imaju i psihosocijalnu podršku obezbjeđenu od strane Caritasovog stručnog tima koji čine psiholog i socijalni radnik, navode iz Caritasa.

Jučerašnja dodjela pomoći za školarce je obezbjeđena uz podršku Caritasove mreže. Caritasova mreža u Crnoj Gori će i u narednom periodu nastaviti da realizuje aktivnosti usmjerene na unaprijeđenje kvaliteta života izbjeglica iz Ukrajine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:36