/ Фото: Лазар Ружић
06/07/2021 u 17:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чекају нас сахарске врућине, у четвртак преко 40 степени!

Подручје Црне Горе налази се под утицајем тропске и топле ваздушне масе, каже метеоролог Мицев

Велике врућине чекају нас наредних дана, а температурни скок очекује се у четвртак када ће скала на термометрима у Подгорици и на подручју Даниловграда показати и преко 40 степени. 

Метеоролог Бранко Мицев казао је за Портал Дана да се подручје Црне Горе налази под утицајем тропске и топле ваздушне масе, која условљава високе и тропске температуре у нашој земљи. 

image

Мицев 

Фото: Срђан Бољевић

- Максимално дејство овог врелог таласа очекује се у четвртак 8. јула. Након тога можемо очекивати благи пад темпратуре, али не можемо очекивати захлађење. Од 9. до 14. јула у планинским областима на сјеверу биће услова за локални развој облачности и за краткотрајну кишу са грмљавином, а то се првенствено односи на планинске предјеле- каже Мицев. 

Истиче да су ово уобичајене и типичне ситуације за љетњи период и за наше подручје.

- У појединим мјестима су могуће и рекордне температуре, али и обарања тих рекорда, све је могуће. Тако је било и прошле године. Оно што желим нагласити јесте да је у Подгорици ових дана веома висок ризик од пожара. Индекс опасности биће висок посебно у подурчју зетске и Бјелопавлићке равнице, Подгорице и Даниловграда, и према приморским крајевима- подвукао је Мицев. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:44