/ - FOTO: CGO
15/07/2024 u 20:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

CGO: Nedjelotvorne politike za suzbiljanje maloljetničke delinkvencije, odgovornost i na roditeljima

Iz CGO navode da su nedjelotvorne politike za suzbiljanje maloljetničke delinkvencije. Međutim, dodaju da je dgovornost i na roditeljima.

- Oko 2/3 građana/ki je na poziciji da postojeće politike i programi za suzbijanje maloljetničke delinkvencije nijesu efikasne, a tek svaki deseti ispitanik/ca smatra da školska uprava efikasno sprovodi politike i mjere protiv vršnjačkog nasilja, dok nešto manje od polovine (46.9%) vjeruje da se te politike sprovode, ali uz potrebu za poboljšanjem, neki su od podataka istraživanja Centra za građansko obrazovanje (CGO), sprovedenog u okviru projekta „SRCE: podrška osnaživanju i otpornosti mladih danas“, u saradnji sa ADD, a finansijski podržanog od strane Evropske unije uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave - preciziraju iz CGO.

image
- FOTO: CGO

Dodaju da  se bilježi ogromna podrška (72.1%) za uvođenje školskog policajca.

(FOTO) CGO: Potrebne strožije sankcije za maloljetničku delinkvenciju i vršnjačko nasilje

- Konačno, većinski je stav (79.0%) da su roditelji odgovorni za vršnjačko nasilje koje sprovode njihova djeca. Stručnu podršku u sprovođenju ovog istraživanja pružio je Institut DAMAR - zaključuju u saopštenju.

image
- FOTO: CGO

Više detalja o rezultatima istraživanja dostupno je na linku: https://media.cgo-cce.org/2024/06/CGO-Istrazivanje-populacija-opsta.pdf

image
- FOTO: CGO
image
- FOTO: CGO

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 22:06