milojko spajić / - FOTO: CGO
03/10/2024 u 09:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

CGO: Spajićeva Vlada imenovala 652, a razriješila 497 funkcionera za 11 mjeseci

Tokom prethodnih 11 mjeseci Vlada Milojka Spajića imenovala je 652, a istovremeno razriješila 497 javnih funkcionera/rki, po podacima koji su Centru za građansko obrazovanje (CGO) dostupni.

- Dinamika imenovanja i razriješenja upućuje na zaključak i da su pojedine sjednice Vlade sazvane samo zbog ovih pitanja, a na svakoj je ovo toliko obimna tačka da se izdvaja i kao poseban izvještaj Vlade za javnost nakon održanih sjednica.Crna Gora ima nesrazmjerno veliku i skupu administraciju. Na žalost, iako se Vlade mijenjaju niko se ne bavi posvećeno racionalizacijom, profesionalizacijom i depolitizacijom državne uprave, a  cijena koja se plaća u Crnoj Gori za javne funkcionere, kako one na funkciji tako i dugo nakon prestanka funkcije, luksuz je i za mnogo razvijenije države- navode iz CGO-a.

Kako kažu, CGO se godinama zalaže da se ukinu ili na minimum svedu funkcionerske nadoknade.

- Ni više od godinu od kad je konstituisana nova skupštinska većina nema izmjena ovih zakonskih odredbi, a najave pojedinih poslanika/ca vladajuće većine da će to pitanje brzo procesuirati u Skupštini su i oni sami „zaboravili“- navode saopštenjem.

Spajić: Crnogorska ekonomija raste, povećanje plata i penzija održivo

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 09:59