Ђорђе Радуловић / - MVP
08/09/2021 u 17:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора посвећена валоризациjи традициjе свих вjерских заjедница

Из МВП-а су навели да су саговорници подсjетили да jе Црна Гора прва балканска, а друга већински православна држава коjа jе закључила Темељни уговор са Светом Столицом

Црна Гора jе посвећена пуноj валоризациjи духовне и културне традициjе свих вjерских заjедница, оциjенио jе министар вањских послова Ђорђе Радуловић.

Како jе саопштено из Министарства вањских послова (МВП), Радуловић jе током опроштаjне посjете надбискупа Римокатоличке Цркве монсињора Луиђиjа Пецута, апостолског нунциjа у Црноj Гори, казао да Црна Гора изузетно уважава углед Свете Столице и њену активну улогу у рjешавању глобалних питања.

– Пецуто jе нагласио значаj резидентног представљања Свете Столице у Црноj Гори, те навео да би такав корак представљао jош jедну потврду блиских и приjатељских веза – наводи се у саопштењу.

Из МВП-а су навели да су саговорници подсjетили да jе Црна Гора прва балканска, а друга већински православна држава коjа jе закључила Темељни уговор са Светом Столицом.

– Они су оциjенили да таj међународно-правни инструмент представља реалан показатељ пуног уважавања Црне Горе према грађанима католичке вjероисповиjести – каже се у саопштењу.

Говорећи о раду Мjешовите комисиjе за његову имплементациjу, Пецуто jе пренио жељу Нунциjатуре у Сараjеву коjа нерезидентно покрива Црну Гору, да два министра вањских послова буду “почасни предсjедаваjући”.

Из МВП-а су казали да се Радуловић сагласио се са Пецутом, рекавши да ће измjене састава црногорског диjела Мjешовите комисиjе бити финализоване у наредном периоду

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:17