/ -Фото: Фејсбук
20/08/2021 u 07:34 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора- земља храбрих људи: Сестра брату донирала бубрег

Бјелопољцу Андру Фурунџићу успјешно обављена трансплатација у Истанбулу

Бјелопољцу Андру Фурунџићу јуче је успјешно обављена трансплатација бубрега у Истанбулу, а бубрег му је донирала сестра Бојана Фурунџић Јокић.

– Добро сам, операција је успјешно завршена и захваљујем свима који су помогли да се сакупи помоћ за трансплантацију – казао је Фурунџић, који је оперисан на клиници "Медикана" у Истанбулу.

Трошкове трансплантације покриле су донације привредника, грађана и НВО, а Фурунџић је био на дијализи више од осам година.

Љубо Јокић, супруг Бојане Фурунџић написао је на свом Фејсбук профилу да је операција успјешно обављена и да поред бројних хуманих људи највећу захвалност породица дугује НВО "Извор живота" из Никшића.

– НВО "Извор живота" је покренула цијелу акцију и прикупила већи дио новчаних средстава. Такође, велику захвалност дугујем мом другу, брату, пријатељу Раму из Истанбула, који је био са нама од првог до последњег часа и био нам велика подршка. Хвала свима и Бог вам добро дао – казао је Јокић.

Никшићанка, директорица НВО "Извор живота" Константина Нина Војиновић, која је прије три године и сама била донор бубрега свом суграђанину, казала је да је поносна што Црна Гора има хероје, храбре људе.

Она је била највећа подршка, не само у прикупљању помоћи већ и током боравка у Истанбулу.

– Данас сам поносна баш као прије три године када сам ја била на твом мјесту. Браво Бојана Фурунџић Јокић, лавице, свом си брату подарила живот, подарила срећу, сјај у његовим очима говори све. Борили смо се храбро, лавовски. Сви заједно и све до данашњег дана кад си показала храброст и завршила цијелу мисију на радост свих. Хвала свима који су били уз Андра, који су помогли да се скупе средства за лијечење. Радуј се Црна Горо, у теби станује храброст – написала је Војиновић на свом Фејсбук профилу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 12:54