Martin Ćalasan / - FOTO: UCG
28/08/2024 u 13:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crnogorski profesor među 200 najboljih naučnika za 2024. godinu

Vanredni profesor Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dr Martin Ćalasan, svrstan je među 200 najboljih naučnika za 2024. godinu od strane organizacije Universal Scientific Education and Research Network – USERN.

Kako je saopšteno iz UCG, u konkurenciji od preko 90000 istraživača koji su zadovoljavali kriterijume, evaluacijom Organizacionog i Nadzornog odbora, čije članove predstavljaju vodeći naučnici svijeta i brojni dobitnici Nobelove nagrade, prof. Ćalasan rangiran je u prvih 200 kandidata.
-  Istraživanje prof. Ćalasana odnosi se na modelovanje, upravljanje i primjenu energetskih pretvarača- saopšteno je iz UCG.

USERN je organizacija posvećena promociji razmjene naučnih rezultata, istraživanja i poboljšanju obrazovanja, kao i unapređenju nauke u nevojne svrhe. Ova organizacija, osnovana 2016. godine, na svom kongresu svake godine dodjeljuje nagradu (USERN prize). Nagrada USERN prize predstavlja međunarodnu nagradu koja se godišnje dodjeljuje naučnicima ili istraživačima mlađim od 40 godina za značajna dostignuća u nauci i istraživanju u pet oblasti - Formal Sciences, Physical-Chemical Sciences, Biological Sciences, Medical Sciences, and Social Sciences.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 06:39