са састанка / - фото: Државна ревизорска институција
25/09/2021 u 08:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Делегација ДРИ присуствовала међународном састанку врховних ревизорских институциjа у Трсту

Државна ревизорска институциjа ће упознати Владу Црне Горе и Скупштински одбор за економиjу, финансиjе и буџет са садржаjем Заjедничке изjаве, коjа има за циљ да унаприjеди систем управљања интервенциjама у Црноj Гори у случаjу изненадног загађења Jадранског мора

Делегациjа Државне ревизорске институциjе, коjу jе предводио предсjедник Сената Милан Дабовић и сенатор  Бранислав Радуловић присуствовала jе у Трсту међународном састанку врховних ревизорских институциjа поводом потписивања Заjедничке изjаве и презентовања заjедничких резултата паралелне ревизиjе успjеха на тему „Управљање интервенциjама у случаjу изненадног загађења Jадранског мора“.

Предсjедник Сената заjедно са предсjедницима врховних ревизорских институциjа Албаниjе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словениjе и Италиjе су потписали Заjедничку изjаву, коjа jе резултат седам националних извjештаjа о ревизиjи на тему управљања интервенциjама у случаjу изненадног загађења Jадранског мора. Заjедничка изjава садржи кључне поруке за владе земаља учесника паралелне ревизиjе успjеха да хитно усвоjе мjере усмjерене на jачању система превенциjе и управљања одговорима на загађење мора, jачању прекограничне сарадње кроз усваjање заjедничког плана хитног дjеловања и организовања заjедничких вjежби.

У циљу унапрjеђења сарадње на заштити Jадранског мора - као заjедничког природног богатства Албаниjе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Италиjе, Црне Горе и Словениjе – врховне ревизорске институциjе се надаjу успостављању сталног комитета или експертске платформе за сарадњу у циљу размjене информациjа и искустава, ширења и преноса добре праксе, као и у циљу развоjа заjедничких еколошких проjеката усмjерених на превенциjу и управљање одговорима на загађење мора.

Државна ревизорска институциjа ће упознати Владу Црне Горе и Скупштински одбор за економиjу, финансиjе и буџет са садржаjем Заjедничке изjаве, коjа има за циљ да унаприjеди систем управљања интервенциjама у Црноj Гори у случаjу изненадног загађења Jадранског мора.

На међународном састанку, поред Заjедничке изjаве презентован jе Компендиjум, коjи садржи сажетке националних извjештаjа о ревизиjи са наjважниjим налазима и препорукама.

Државна ревизорска институциjа jе краjем априла обjавила коначан Извjештаj о ревизиjи ефикасности „Управљање интервенциjама у случаjу изненадног загађења у Jадранском мору“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:41