Blokada Sozine / - FOTO: D.S.
04/08/2024 u 18:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Završena blokada tunela Sozina

Mještani Crmnice ponovo su danas na sat vremena blokirali saobraćaj ka tunelu Sozina.

Protestu je prisustvovalo oko 100 mještana, a skup su obezbjeđivali pripadnici policije. Blokada je trajala od 17 do 18 h, a vozila su usmjeravana na alternativne putne pravce, preko Sutormana i Paštrovačke gore.

image

Blokada Sozine

- FOTO: D.S.

Stanovnici Crmnice nezadovoljni su je Skupština Crne Gore nije usvojila izmjene Zakona o putevima po kojima je trebalo da mještani, koji žive sjeverno od naplatne rampe, budu oslobođeni plaćanja putarine. Crmničani su održali nekoliko protesta tražeći oslobađanje od plaćanja putarine za tunel Sozina.

Skupština nije usvojila predlog koji predviđa da Crmničani budu oslobođeni putarine

- Izražavamo žaljenje što u Skupštini Crne Gore predlog dopuna Zakona o putevima nije dobio potrebnu podršku i što su poslanici propustili priliku da pokažu posvećen odnos prema jednoj zajednici iz ruralne sredine koja je kroz istoriju puno dala cijeloj Crnoj Gori- saopštili su ranije organizatori.

Podsjetimo organizatori protesta su  sa kompanijom „Monteput“ održali  sastanak, na kojem je zaključeno da se hitno dostave i preciziraju svi uslovi za povlastice i oslobađanje plaćanja putarine za tunel Sozina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 17:48