/ - DJORDJE CMILJANIC, VLADA
09/07/2024 u 15:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Delegacija Vlade Crne Gore prisustvovaće obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici

Delegacija Vlade Crne Gore koju čine ministarke evropskih poslova, prosvjete, nauke i inovacija i rada i socijalnog staranja - Maida Gorčević, Anđela Jakšić-Stojanović i Naida Nišić prisustvovaće obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici.

I državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Bojan Božović i otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore u Bosni i Hercegovini Satka Hajdarpašić dio su delegacije Vlade koja će prisustvovati komemoraciji 29. godišnjice obilježavanja genocida.

 Ovu odluku donijela je Vlada na današnjoj telefonskoj sjednici.

Kako se, između ostalog, navodi u Platofmi koju je usvojila Vlada, delegacija Vlade će prisustvovati obilježavanju godišnjice genocida u Potočarima, čime će Crna Gora, kao i do sada, odati počast žrtvama i njihovim porodicima i prenijeti poruku mira i saosjećanja sa svim nevinim stradalima.

- Delegacija će ukazati na stav Crne Gore kojim se osuđuje genocid u Srebrenici i drugi ratni zločini počinjeni na teritoriji bivše Jugoslavije. Prisustvo na komemoraciji 29. godišnjice obilježavanja genocida predstavlja kontinuitet iskazivanja poštovanja žrtvama i posvećenosti Crne Gore da da svoj puni doprinos očuvanju mira i pomirenja na Zapadnom Balkanu kako se slični zločini ne bi ponovili, navodi se u Platformi.

BS uputila otvoreno pismo Vladi Crne Gore u susret Danu sjećanja na genocid u Srebrenici

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:13