/ - FOTO: PR CENTAR
28/09/2021 u 18:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Недостаје само да Јочић и Кљајевић буду оптужене за убиство Паја Патка

Како су саопштили из овог политичког савеза, два мјесеца су запослени у ЈП за националне паркове ЦГ нестрпљиво ишчекивали конститутивну сједницу новог Управног одбора

Демократски Фронт даје пуну подршку директорици ЈПНПЦГ Јелени Кљајевић за све што је радила и што ради на оздрављењу овог девастираног и деценијама пљачканог предузећа.

Како су саопштили из овог политичког савеза, два мјесеца су запослени у ЈП за националне паркове ЦГ нестрпљиво ишчекивали конститутивну сједницу новог Управног одбора како би сазнали хоће ли наставити са политиком опоравка посрнулог предузећа, или пак окренути у неком новом смјеру.

 - Јуче је нови предсједник УО Небојша Поповић на конститутивној сједници, првој за два мјесеца боравка на тој дужности донио извјештај написан у неком партијском буџаку, који нема везе са стварношћу, и у коме само недостаје оптужба за убиство Паја Патка - додају они.

Из ДФ-а истичу да жалосно непознавање суштине постојања ЈПНПЦГ, исказује се у свакој реченици коју овај кадар жене Марка Милачића презентује јавности, а само у циљу дискредитације директорице ЈП НПЦГ Јелене Кљајевић и предходне предсједнице УО Марине Јочић, али и комплетног менаџмента који је све снаге и искуство ставио у функцију уздизања овог дубоко посрнулог предузећа.

 - У прилог тој чињеници говори и податак су ЈПНПЦГ у претходној години пословали са 992,332 хиљаде наслијеђеног губитка, а да ће пословну годину, према сачињеном финансијском плану завршити са добитком у износу од 521,085 хиљада. Са своја два приватна члана УО постављеним на те функције, мимо Статута и Правилника Предузећа, јуче је изгласао закључке о катастрофалном стању у парковима, чему се смије готово читав колектив - додају они.

Наводе и да уз непристојно и непримјерено понашање, а уз подршку своја два нелегитимна пајтоса из УО, усудио се да покуша да превари и надлежно министарство, и Владу, али и сву јавност, не узимајући у обзир потпуне податке о пословању ЈП у претходних девет мјесеци.

 - Према подацима за које професионално, материјално и људски одговарамо, Предузеће је остварило незапамћен успјех. Наравно, уз легалну подршку Владе и ресорног министарства, остварило је одличан резултат који укључује пројекцију да ће ову годину завршити са преко пола милиона еура у плусу. У поређењу са референтном 2019. годином релевантни подаци говоре да је остварен план Владе, односно, да је остварено 65 посто прихода од продаје улазница, да су планови управљања остварени са преко 70 одсто, да су направљени значајни помаци у спречавању криволова, у техничкој опремљености Предузећа и још у много чему. Такође треба напоменути да су у првих девет мјесеци остварене значајне уштеде по основу горива, дневница, службених путовања, стимулације... - додају из ДФ-а.

Како напомињу, све би ово Поповић лако сазнао да је своју пазњу и вријеме утрошио на добробит предузећа, а не на опсесију како да добије професионални ангажман, лаптоп који му по Правилнику не припада, као и службено ауто које му тренутно није баш по укусу.

 - И при томе, Небојша Поповић бестидно нуди функцију директора Предузећа колегама, заборављајући да нису сви на продају као он, који је до именовања имао само најгоре ријечи за премијера и ову Владу. Зато мислимо да би и за господина Поповића, и за ЈПНПЦГ, и за Праву Црну Гору чији је он експонент, најбоље било да се врати у Спутњик гдје је радио као спољни сарадник, а да у слободно вријеме учи процедуре Предузећа и смисао очувања природе. Јер много више брине одсуство жеље код Небојше Поповића да нешто научи, него сва његова подметања и лажи о људима који свим срцем раде на пословима који су им повјерен - закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:06