Јокић / Фото: Иван Петровић Ипе
29/12/2021 u 18:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директор Дома здравља Ераковића и Абдића назвао Миловим папагајима

Јокић је такође Ђукановића назвао "незнавеним шефом"

Директор Дома здравља у Подгорици Данило Јокић назвао је бивше директоре Клиничког и Ургентног центра Јевта Ераковића и Нермина Абдића "папагајима" лидера опозиционог ДПС-а Мила Ђукановића.

Јокић је такође Ђукановића назвао "незнавеним шефом". 

- Јавили су се не да допринесу у заустављању пандемије, већ да подрже шефа у оном што је негдје курсистички савладао као основе медицинске науке. Шеф је наравно и овога пута изнад колегијалности. Заборавили су да су били НKТ руководиоци са највећим апанажама у региону- казао је Јокић. 

Додао је и да се Ђукановић јуче "ваљда из доконости јавио, ушао у поље медицине, али не као корисник услуга него онако с намјером да подучи".

- Наравно, касно и погрешно као све што је радио до сад. У медицини се полаже Хипократова заклетва, а њему од пионирске не иде ни са једном. Згазио је он сваку коју је дао- поручио је Јокић. 

Абдића и Ераковића је оптужио да су дочекали пандемију без заштитне опреме, основних средстава за хигијену, респиратора и да су држали затворен клинички центар шест мјесеци.

- Ширили су панику међу грађанима сваким пресом и јавним наступом и правили "јурише" и "битке" за одбрану појединих насеља и градова, а такође су направили и корона фри државу након неколико мјесеци пандемије, чему су се људи од науке смијали. Срамно је да такви стручњаци данас прозивају било кога у бијелом мантилу. Видјели смо колико су и знали и умјели. Видјели смо шта им је било важно. Видјели смо како се борба са пандемијом води декретима као у Сјеверној Kореји. Видјели смо и њиховог шефа, а посебно и допринос његових влада здравственом систему- закључио је Јокић. 

Подсјетимо, Абдић и Ераковић су високи функционери Демократске партије социјалиста (ДПС). Абдић је, наиме, члан Предсједништва, док је Ераковић изабран за потпредсједника ове опозиционе партије. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:22